Nederlender letter på sløret

Oppdatert: 12. December 2016

Alt har ikke akkurat vært en dans på roser for Siem de Jong i PSV. Det var heller aldri tiden på Tyneside for 27-åringen.

Ikke fansens yndling
Lørdag kveld ble nederlenderen buet på, da han entret banen som innbytter. Grunnen var angivelig den utleide soldatens svært svake prestasjoner i PSV-drakten. Men de Jong svarte fansen med å score, og sikret med det tre poeng for klubben. Det var også hans første scoring for PSV. Etter kampen innrømte 27-åringen at han så langt ikke har levert godt nok for den tradisjonsrike klubben.

Han har likevel klart å bli en del av den nederlandske landslagstroppen igjen, etter å ha blitt utelatt siden han meldte overgang fra Ajax til Newcastle sommeren 2014. Det må dog påpekes at det ikke har vært spillerens prestasjoner, men en håpløs skadesituasjon i den nederlandske leiren, som har åpnet den oransje døren. Så langt har det blitt 12 kamper på Siem de Jong i PSV-drakten

Ønsker å overbevise
Da 27-åringen ble utleid i sommer, uttalte Benitez at nederlenderen måtte spille ukentlig, noe som på det tidspunktet ikke var nærliggende i Newcastle-trøyen. Spanjolen tilføyde at hvis den tidligere Ajax-kapteinen hadde et vellykket opphold i PSV, så kunne «vi etter hvert hente ham tilbake og han kunne få spille på det nivået som vi vet at han har». Benitez holder dermed døren tilsynelatende på gløtt.

De Jong uttalte tidligere denne uken at han «definitivt ønsker å lykkes i Newcastle United». Han tilføyde videre at det ville være «et fantastisk scenario hvis Newcastle rykker opp» og at han da «kunne returnere og spille i Premier League» for The Magpies.

Ved sesongslutt vil nederlenderen ha tre år igjen av sin kontrakt med Newcastle. Det gjenstår å se om hans fremtid er på St. James’ Park. Det vil ikke akkurat overraske om Siem de Jong ikke er tiltenkt en videre rolle i klubben, men Benitez har allerede vist at han gjerne gir spillere en ny sjanse. Eksempelvis valgte spanjolen å ikke ha Gouffran i en eneste kamptropp da han styrte skuten i Premier League. Men denne sesongen har franskmannen blitt transformert til en av hans viktigste bidragsytere. Om det samme kan skje med Siem får tiden nesten vise.

You must be logged in to post a comment Login