Shearer i klinsj med Gullit

Oppdatert: 02. March 2015

Newcastle United legende Alan Shearer er som kjent fast inventar i BBC’s Match Of The Day, et program der man diskuterer rundens kamper. I helgens program satt Shearer ved siden av tidligere Newcastle manager Ruud Gullit, da det ble diskutert Manchester United spiss Radamel Falcaos svake form. Shearer mente  Falcaos svake form var noe Manchester Uniteds manager Luis Van Gaal måtte løse, og problemet var at Falcao gjorde jobben til forsvarspillerne altfor enkel. Falcao burde gå mer på løp i bakrom, mente Shearer. Samtidig som han vet at det er en del av spillet til en spiss som kan forsvinne dersom man sliter med dårlig selvtillit.

Shearer selv hadde en dårlig periode mens Ruud Gullit var manager i 1999. Det hele toppet seg da Shearer ble benket under Tyne-Wear derby mot Sunderland den sesongen. En kamp Newcastle tapte 2-1. Shearer var rask med å nevne at det er vanskelig for en spiss å hevde seg når ikke manageren støtter opp spilleren. Han fortsatte med å fortelle at da Sir Bobby Robson ble ansatt som manager etter at nevnte Gullit fikk sparken, oppdaget Robson raskt problemet Shearer slet med, og spissen gjenvant formen. Dette var etter Shearers mening, et eksempel på forskjellen mellom en god og en dårlig trener.

Da Gullit var i gang med å forsvare seg med at laget klarte seg bedre uten Shearer på topp, brøt programleder Gary Lineker inn og fortalte Gullit at dersom han virkelig hadde vært klar over Shearers kvaliteter, hadde han kanskje fortsatt vært manager i Newcastle United.

De fleste Newcastle supportere er nok likevel glad manager i Newcastle ikke heter Ruud Gullit.

You must be logged in to post a comment Login