Cisse kan bli suspendert for spytteepisoden

Oppdatert: 05. March 2015

Det var under onsdagens 0-1 tap mot Manchester United at Newcastles nummer 9 og Jonny Evans skal ha spyttet hverandre. Papiss har nå kommet ut med en offentlig unnskyldning, og BBC melder at begge to risikerer utestengelse.

Foruten at Jonas Gutierrez var tilbake etter å ha kjempet mot testikkelkreft var det episoden mellom Papiss Cisse og Jonny Evans som har blitt diskutert i ettertid. Det var etter en tøff duell i kampen at begge skal ha reagert med å spytte på hverandre, og ettersom dommerteamet ikke fikk det med seg ble ingen kort utdelt. Spytting på motstander er etter regelboken et direkte rødt kort.

FA avventer nå på kamprapporten fra dommer Anthony Taylor før en eventuell straff kan bli iverksatt. I fjor ble daværende Hull-spiller George Boyd suspendert i 3 kamper etter å ha spyttet på Joe Hart, men det sies at regelverket for denne sesongen indikerer at en slik handling kan bli straffet med opp til 6 kamper. I tillegg kan Papiss få ytterligere straff, ettersom han allerede har sonet en suspensjon for voldelig oppførsel etter å ha plassert en albue i ansiktet på Evertons høyreback Seamus Coleman tidligere i sesongen.

Cisse kom med en uttalelse via nufc.co.uk i dag, hvor han beklager for sin oppførsel ovenfor supportere og Evans selv.

You must be logged in to post a comment Login