Sesongens viktigste uke

Oppdatert: 11. January 2016

To svært viktige seriekamper og et overgangsvindu der laget er nødt til å forsterke. Denne uken er den viktigste pålenge for Newcastle.

Spillerne ble buet av banen etter lørdagens tap mot Watford med påfølgende exit i FA-cupen. På forhånd var det kommet fram at Steve McClaren hadde forhandlet seg til en avtale som ga han rett til fem års forlengelse av sin allerede tre år lange kontrakt, dersom Newcastle skulle vinne et trofé eller nå topp åtte på tabellen. Så langt er det lite som tyder på at manageren får like lang kontrakt som sin forgjenger Pardew.

Med FA-cup-festen avlyst og Ligacupen for lengst et glemt kapittel denne sesongen, er det nå kun ligaen det gjenstår å fokusere på. Og denne uken er spesiell i den forstand. To hjemmekamper mot Manchester United og West Ham står for tur for et Newcastle-lag som på forhånd ligger på 18.-plass, to poeng opp til Swansea, fire poeng opp til Bournemouth og seks poeng opp til Chelsea og Norwich.

Fra helvete til… jordens overflate?

Det er ingen tvil om at to kamper og seks poeng kan snu verden delvis på hodet for Newcastle. Klatrer man opp til 15.-plass vil alt se mye lysere ut, og løfter man blikket er det heller ikke umulig at det kan bli fasiten. Å passere Swansea og komme seg over nedrykksstreken vil være første mål. Swansea møter et desperat Sunderland hjemme i Wales. Et uavgjortresultat må sies å være det beste for Newcastle i denne kampen, noe som vil både holde Sunderland nede og hindre Swansea fra å klatre. Samtidig jakter Newcastle Swanseas midtbanespiller Shelvey, noe som vil kunne svekke de hvitkledde waliserne i jakten på poeng allerede denne uken, dersom avtalen kommer i havn.

I likhet med Newcastle, har også Swansea to hjemmekamper denne uken. 18. januar gjester Newcastles nemesis i FA-cupen, Watford, Liberty Stadium. Det bør by på tøff motstand for hjemmelaget, som altså kan ha mistet en av sine mest sentrale spillere innen den tid.

Bournemouth går i likhet med Newcastle og Swansea en uke med to hjemmekamper i møte. Henholdsvis West Ham (6. plass) og Norwich (15. plass) tar turen til Vitality Stadium for å kjempe om poeng. Tap mot begge vil være svært fordelaktig for Newcastle, til tross for at det betyr at Norwich stikker av med nok poeng til å holde the Magpies bak seg på tabellen. Poengdeling i sistnevnte kamp vil likevel være å foretrekke, da avstanden oppover vil være kortere på sikt.

Men før kanarifuglene tar turen til Vitality, venter en tøff bortebatalje mot Stoke. De røde og hvite har i skrivende stund plassert seg midt på tabellen, men avstanden oppover er kort og bare tre poeng skiller dem fra 6. plassen. Med andre ord vil det ikke være noen lett oppgave for de grønne og gule, når de gjester Britannia Stadium.

Svært avgjørende

Chelsea har overrasket alle i negativ forstand denne sesongen, og med en 14. plass er det liten tvil om at de blåkledde jakter på lagene foran seg med stor lyst. Guus Hiddink har også fått sving på sakene etter at Mourinho måtte rydde pulten og forlate Stamford Bridge. Denne uka venter West Brom (12.) og Everton (11.) hjemme for The Blues. Det er liten tvil om at det er to svært viktige kamper for Chelsea. Ikke bare trenger de poeng, men med to “sekspoengskamper” hjemme på en uke, vil det være en bonus å dra i land to seiere og klatre til en 9. plass.

For Newcastles del er det altså liten tvil om at denne uken vil være svært avgjørende. Kampen om å klatre opp fra bunnen av tabellen er stor, og flere av bunnlagene møtes nettopp denne uka. I tillegg jaktes forsterkninger på flere kanter. Nevnte Shelvey skal være høyaktuell som en forsterkning på midten. 23-åringen med godt over 100 kamper i Premier League, har tross sin unge alder godt med erfaring med seg. Det kan bli sårt etterspurt i siste halvdel av sesongen, når kampen for å unngå nedrykk blir stor.

Siste fra overgangsvinduet

Men også offensivt har det sviktet for Newcastle denne sesongen. Med 19 mål er det kun Swansea som har funnet nettmaskene færre ganger i ligasammenheng. Det er urovekkende, og det skal ettersigende jobbes med å få på plass vingen Henri Saivet fra Bordeaux. Samtidig er tidligere innleide Luic Remy stadig aktuell i form av et nytt lån, denne gang fra Chelsea. Franskmannen skal være enda mer aktuell etter å ikke ha fått spilletid for Chelseas i FA-cupens forrige runde.
Samtidig skal både Tiote og Williamson være på vei ut dørene, for å frigi stallplass til nye kjøp. Med andre ord en uke som kan vise seg å bli avgjørende på flere fronter.

You must be logged in to post a comment Login