McClaren kan få 8-årskontrakt

Oppdatert: 07. January 2016

Manageren kan ende opp med samme avtale som Alan Pardew hadde.

Mange av Newcastles supportere minnes med gru hvordan klubben slet med å få Alan Pardew ut av døren på grunn av managerens langtidskontrakt. Til slutt endte det med at Crystal Palace kjøpte Pardew fri for å sikre seg hans underskrift. Nå skal Newcastle ha inngått en avtale med Steve McClaren om at engelskmannen kan få samme type kontrakt som sin forgjenger. Det skriver Daily Mail.

For å få kontrakten ligger det imidlertid et krav om at Newcastle må vinne FA-cupen. Hvis McClaren klarer å hente hjem pokalen skal avtalen være klar: Da har manageren rett på en åtte år lang kontrakt. Avtalen skal ha vært inngått da McClaren kom til Newcastle sist sommer.

Pardew all over again?

Den tidligere England-trenere har i utgangspunktet signert en tre-årsavtale. Men ifølge Daily Mail skal denne inneholde et løfte om en fem sesonger lang forlengelse hvis han bringer klubben tilbake til topp åtte-plassering eller setter en stopper for Newcastles 47 år lange ventetiden for et trofé.

Alan Pardew ble i sin tid belønnet med en enestående åtte år lang avtale etter å ha ledet klubben til en femteplass i 2012. Kontrakten ble særdeles omdiskutert både da den ble inngått og ikke minst etter hvert som resultatene uteble i etterkant.

Langt unna

I skrivende stund befinner Newcastle seg 13 poeng bak den nevnte åttendeplassen. McClarens gutter røk i tillegg ut av Capital One Cup i tredje runde mot Championship-laget Sheffield Wednesday. Med det er managerens eneste sjanse til en langtidskontrakt FA-Cupen.

Eier Mike Ashley sa i tillegg i mai at han ikke ville selge klubben før et trofé var på plass eller klubben kvalifiserer seg til Champions League. Milliardæren la 50 millioner pund på bordet, da han sikret fire nye spillere i sommer. Likevel har resultatene uteblitt så langt, og Newcastle ligger under nedrykksstreken sammen med Sunderland og Aston Villa.

You must be logged in to post a comment Login