Dummett på spesiell liste

Oppdatert: 13. January 2016

Du hadde kanskje ikke regnet med at Paul Dummett var mannen som skulle skyte Newcastle til poeng mot United i går. Ei heller hadde du regnet med at waliseren skulle løpe seg til en usannsynlig plass på en spesiell liste.

Som kjent hamret Dummett inn utligningen i gårsdagens kamp mot Manchester United på overtid – hans tredje mål i Newcastle-drakten. Dummett er ikke den spilleren som er kjent for å stjele de store overskriftene blant Newcastle-spillerne, og meningene om hans kvaliteter er delte blant fansen. I tillegg til hans kanonskudd mot United, så klarte også waliseren bokstavelig talt å løpe seg opp på en spesiell liste.

Waliseren ble nemlig registrert med en toppfart på 35 km/t under gårsdagens kamp. Løpet ble angivelig nådd i en løpsduell mot lynhurtige Anthony Martial, hvor waliseren faktisk klarte å ta igjen franskmannen. Det som er merkverdig er i hovedsak to ting: For det første kvalifiserer Dummetts prestasjon til en sjette plass i Premier League denne sesongen – altså den spilleren som har gjennomført det sjette raskeste løpet blant samtlige spillere. For det annet nådde Martial en toppfart på omtrent 35,4 km/t mot Newcastle, som gjør at franskmannen topper listen sammen med Leicesters Jamie Vardy.

I fjor endte – også svært overraskende – Jack Colback på en overraskende niende plass på samme listen med en toppfart registrert til 34,12 km/t. Noe som ikke bør være like overraskende er at Moussa Sissoko faktisk toppet fjorårssesongens fartsfylte liste med et løp på 35,4 km/t – like raskt som både Vardy og Martial har løpt denne sesongen. Inneværende sesong må Sissoko imidlertid – så langt – se seg slått av den usannsynlige lynhurtige Paul Dummett.

You must be logged in to post a comment Login