Sesongens første seier er et faktum!

Oppdatert: 18. October 2014

Åtte kamper måtte til for å lykkes, men lørdag sikret Newcastle seg endelig sesongens første ligaseier.

Det ble en kaotisk inngang på kampen mot Leicester, da avspark ble utsatt med én hel time fra kl. 16.00 til 17.00 norsk tid. Skyld i kaoset hadde en ny og gedigen storskjerm som var satt opp inne på SJP. Panelet på skjermen hadde løsnet, og kampen ble følgelig utsatt på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Fansen ble pent bedt om å måtte vente utenfor portene på SJP til storskjermen var fikset.

Newcastle var tvunget til å gjøre en utskiftning i bakre ledd, da Mike Williamson var utelatt fra troppen grunnet skade. Dermed fikk Steven Taylor en etterlengtet kamp fra start for Skjærene.

Om det ikke var nok kaos fra før av, ble Pardew oppe i det hele tvunget til å gjøre ytterligere en rokkering på den tiltenkte lagoppstillingen. Cheick Tioté klarte å skade seg under dagens andre oppvarming, og Vurnon Anita ble dermed ivorianerens erstatter på kort varsel. Dette medførte at Facundo Ferreyra tok Anitas plass på benken. Dermed hadde Pardew tre angripere på benken om det skulle mangle på mål utover i kampen mot Leicester.

Kampen var til tider preget av gigantiske sjanser til begge lag, men det var Newcastle som begynte best. Og det var også Skjærene som til slutt kunne strekke armene i været etter en god gjennomført prestasjon.

Kampen så ut til å begynne på best tenkelig vis, da Coloccini kom på stormende løp fra egen banehalvdel etter bare åtte minutters spill. Argentineren fikk ballen inne i Leicester-boksen etter at Obertan og Sissoko kombinerte fint ute på venstrekanten. Dessverre for Newcastle var det feil mann på rett sted til riktig tid. Coloccini har til gode å score i Premier League siden 10/11-sesongen, og klarte ikke å sette den gigantiske sjansen med venstrefoten etter innlegg fra Sissoko.

Like før pause smalt Marc Albrighton et langskudd som traff øvre del av høyrestolpe, bak en utspilt Krul i Newcastle-målet. Heldigvis spratt ballen i Newcastles favør. Ti minutter ut i andre omgang var det Cissés tur til å få en gavepakke av en mulighet. Senegaleseren snappet opp ballen etter at Schmeichel i Leicester-buret ikke var helt med på et tilbakespill fra Paul Konchesky. Mannen med den berømte nummer ni-drakten klarte ikke ved anledningen å vise at han er drakten verdig. Ballen skled av sleggen til angriperen da han enkelt kunne trillet inn ballen i det åpne målet. Til og med krølltoppen i Newcastle-forsvaret ville ha satt den der!

Etter 60 minutters spill ble Anita erstattet av spanske Perez – som hadde et friskt innhopp for vertene. Nederlenderen hadde ingen stor kamp i Tiotés skadefravær, og ble korrekt skiftet ut. Med byttet hadde nok Pardew en idé om å angripe Leicester ytterligere, noe Newcastle tilsynelatende fikk utrettet. Ti minutter senere etter en Leicester-corner, bestemte Newcastle seg for å sette fart i angrep. Ute på venstrekanten godt oppe på motstandernes banehalvdel, overlater Cissé ansvaret til Obertan. Franskmannen som nyter tillit om dagen, skjærer innover i banen, tar av to-tre mann og fyrer av et skudd langs bakken som lurer seg inn bak en utspilt Leicester-keeper. En praktscoring av Obertan, og hans første scoring i Newcastle-drakten på ganske nøyaktig to år.

Etter den etterlengtede scoringen entret Haidara banen, mens Dummett gikk motsatt vei. Dummett leverte en solid kamp for Newcastle, men var noe redusert i forkant av møtet, da han måtte avbryte landslagsoppholdet med Wales.

Etter scoringen bølget kampen fram og tilbake, og det var tydelig at Leicester begynte å bli desperate. Leicester kom til noen store sjanser i sluttminuttene etter noen gode innlegg som stanget inn i Newcastle-boksen. Heldigvis hadde ikke Leicester-angriperne dagen, og de gode sjansene de fikk klarte de ikke å utrette.

Cissé var også nære en scoring da han på tampen av ordinær spilletid uforstyrret fikk gå opp å heade. Det ble ikke med noe mer enn en corner. For å hale tiden ut i noen nervepirrende sluttminutter, fikk Cabella et aldri så lite innhopp da han erstattet en hardtarbeide Gouffran i det 90. minutt.

Da Martin Atkinson blåste i fløyten på overtiden av overtiden var sesongens første seier blitt et faktum – en etterlengtet og deilig seier!

Obertan leverte igjen en veldig god kamp for Newcastle. Likeså presterte den bakre rekken en solid og etterlengtet forestilling – sesongens tredje clean sheet.

Dagens seier vil forhåpentligvis gi Newcastle-spillerne sårt trengt selvtillit i dagene fremover, noe de virkelig vil ha nytte av når de nå går i møte med en hektisk og tøff fotballhverdag. Først venter Tottenham i London søndag 26. oktober, deretter står cupmøtet med fjorårets seriemester Manchester City for tur på Etihad Stadium etterfølgende onsdag. Syvdagersperioden topper seg med hjemmekamp mot Liverpool lørdag 1. november.

Newcastle ligger fremdeles på 18. plass på tabellen, men er nå bare en ny trepoenger unna en plassering midt på tabellen. Det er bare ett poeng opp til Sunderland som nå ligger på 17. plass, etter at lillebror fikk kjørt seg mot Southampton lørdag. Southampton ga seg ikke før det stod 8-0 på resultattavlen. For en lørdag for Newcastle!

Dagens seier vil nok lette noe av presset som er rettet mot Alan Pardew, men vil han fremdeles være Newcastle-manager etter den skjebnesvangre syvdagersperioden?

Newcastle stilte med følgende lag (4-2-3-1): Krul – Janmaat, S. Taylor, Coloccini, Dummett (Haidara 72) – Colback, Anita (Perez 59) – Obertan, Sissoko, Gouffran (Cabella 90) – Cisse
Øvrige på benken: Elliot, Abeid, Armstrong, Ferreyra
Mål: Obertan 71 (Cissé assist)
Gule kort: Newcastle: Ingen; Leicester: Moore 22, De Laet 28, Ulloa 34

You must be logged in to post a comment Login