Miraklenes aften

Oppdatert: 30. October 2014

Et b-preget Newcastle stilte til start, men gikk seirende av banen mot milliardærklubben Manchester City.

Spørsmålet før kampstart dreide seg mer om hvor mye Newcastle kom til å tape, enn sjansen for å karre seg videre til 5. runde av ligacupen. De lyseblå på Ethiad er i seg selv en tøff oppgave. Et b-preget lag bestående av unggutter, en håndfull førstelagsspillere og Ryan Taylor, som spilte sin første a-kamp på over to år, gav ikke akkurat mer håp. Men miraklenes tid er ikke forbi.

Det skulle ikke gå mer enn 6 minutter før Rolando Aarons dukket opp. Newcastle vant ballen på Citys banehalvdel, Aarons løp fra forsvaret og satte ballen sikkert bak Willy. 0-1 og bortetribunen eksploderte.

Men det skulle ikke bli med dette. Selv om Newcastle i store deler av omgangen ble liggende bakpå og et offensivt Manchester City satte forsvaret på prøve mer enn en gang, klarte de svarte og hvite å holde unna for presset. Til pause stod det fremdeles 0-1, og bortelaget øynet håpet om det umulige.

Newcastle klarte å heve seg noe, og Sissoko, Ameobi og Riviere kom inn i andre omgang. Førstnevnte skulle, i likhet med i kampen mot Tottenham, vise seg frem. Ti minutter etter innhoppet kunne nemlig Sissoko sette inn mål nummer to for bortelaget, etter å ha forsert Citys forsvar.

Presset fortsatte, men Newcastle holdt unna. Taylor serverte det som må kunne betegnes som en hockeyblokkering på streken, og sjanse etter sjanse for hjemmelaget ble avverget av et Newcastle som kjempet som ulver i bakre rekke. Det holdt, selv med fem minutter overtid.

Laget: Elliot; Janmaat, Coloccini, Dummett, Haidara; R. Taylor, Abeid, Obertan, Colback; Armstrong, Aarons
Innbyttere: Krul, Ameobi, Sissoko, Cabella, Gouffran, Rivière, Perez

You must be logged in to post a comment Login