Vurderer kjøp i nedrykksstriden

Oppdatert: 01. May 2013

Til tross for massivt press og faren for å bli bedt om å pakke kofferten og dra, er Alan Pardew i gang med å plalegge neste overgangsvindu.

Ryktene går nå om at manageren allerede er i gang med å planlegge et ambisiøst forsøk på å hente Wigan Athletic sin midtbanespiller James McCarthy. Det skriver The Journal onsdag.

Ifølge den britiske avisa, skal klubben ha ytret ønske om en pris på 15 millioner pund for det som mange beskriver som lagets beste spiller. Midtbanespilleren er 22 år, og anses fremdeles som et stort talent.

Men om Wigan ikke kommer seg opp av nedrykksgjørma i løpet av de siste fire kampene laget har igjen, vil trolig prislappen synke. Spørsmålet er om Newcastle klarer å holde seg over streken.

Etter det The Journal kjenner til, skal Pardew være en stor beundrer av den irske landslagsspilleren, og ser på ham for seg som en ideell spiller i måten han ønsker at Newcastle skal spille i neste sesong. Men med så mye usikkerhet rundt klubben som på nåværende tidspunkt, vil det ta tid før noe konkret bud er lagt på bordet.

McCarthy beskrives som en boks-til-boks midtbanespiller som er like effektivt i forsvar som angrep, og kan vise seg å få en sentral rolle om han skulle komme til Newcastle. Manchester United har også vært knyttet til McCarthy, i tillegg til at Everton og WBA flere ganger har sett ham spille tidligere denne sesongen.

22-åringen har allerede rundet 100 kamper i Premier League, og debuterte på seniornivå i en alder av 16 år. Han har blant annet prøvespilt for Liverpool, hvor han høstet ros fra Steven Gerrard. Siden han flyttet til Wigan for tre år siden, har McCarthy, etter en treg start, etablert seg som en midtbanespiller som vil holde seg på toppnivå i mange år framover.

You must be logged in to post a comment Login