Kan forsvinne allerede

Oppdatert: 01. May 2013

Den franske landslagsspilleren Mehdi Abeid forsvinner trolig fra Newcastle før karrieren i Nord-England har kommet skikkelig i gang.

Det er den skotske Premier League-klubben Ross County som har fått øynene opp for den 20 år gamle franskmannen under hans prøvespill hos St Johnstone denne sesongen.

Ross County-sjef Derek Adams innrømmer nå at han planlegger å se på muligheten for å hente unggutten på permanent basis, da St Johnston ikke skal være interessert i å foreta noen overgang.

Den 20 år gamle franskmannen får trolig terminert kontrakten i sommer, og forventes ikke å bli tilbudt friske vilkår på St James’ Park. Han signerte en femårskontrakt med klubben i 2011, etter å ha blitt anbefalt overgangen fra Lens til Newcastle av Tiote.

– Etter åtte fantastiske år i Lens, har jeg stagnert. Jeg trenger en forandring og er ikke redd for å dra til utlandet. Jeg har trent med reservelaget til Newcastle, og lederne i klubben fortalte meg om sine planer og at de vil sette sin lit til meg neste sesong. Jeg har tenkt å gi alt for å utvikle meg i Premier League, og har allerede diskutert ting med Cheik Tiote, som oppmuntret meg til å signere, sa franskmannen etter å ha signert i mai for knappe to år siden.

20. september 2011 fikk Abeid sin offisielle debut for Newcastle, i kampen mot Nottingham Forest i tredje runde av ligacupen. Han scoret sitt første mål i Newcastle-drakten 21. juli i fjor, i en kamp som endte 1-1 mot tyrkiske Fenerbahçe. Etter det var det derimot mer eller mindre stopp, og 20-åringen signerte 31. januar i år en låneavtale som bandt ham til St Johnstone ut årets sesong.

Adams sier i et intervju med Daily Record at Abeid er en av spillerne klubben er interessert i å hente, og at han allerede har vært i kontakt med Newcastle om en overgang.

– Men om vi kan få ham er en annen sak. Vi har tatt kontakt med Newcastle og vi får se hva som skjer. Han er teknisk begavet og liker å drive fremover fra midtbanen. Han kan score mål og skape sjanser. Han er også i den rette alderen. Jeg ble imponert over ham i kampen mot oss, men jeg var klar over ham før da og så på ham et par ganger tidligere i sesongen, sier Ross County-manageren.

You must be logged in to post a comment Login