Sannheten om Michael Owen

Oppdatert: 23. April 2011

Vår tidligere kaptein og rekordkjøp har denne uken vært aktuell i media etter en grusom mottagelse på St.James på tirsdag, en del twittring og andre uttalelser til journalister. Scott Wilson er en av de mest profilerte journalistene i Nord-øst England og forteller i dag sin historie om hvordan han opplevde Michael Owen gjennom fire sesonger på Tyneside.

Rekordkjøp og fansens kjeledegge

Newcastle med Freddy Sheperd i spissen hentet Michael Owen fra Real Madrid sommeren 2005 for det som fortsatt er klubbrekorden hva overganger angår. Hele 16 millioner pund måtte klubben ut med for å hente mannen som den gang var Englands fremste stjernespiss. Hele 20.000 mennesker møtte opp på St. James Park for å ta imot Owen og folk var selvsagt i ekstase. Det var allikevel noe som skulle overraske den lokale pressen når det gjaldt Newcastles nye stjerne. At spillere stiller opp for media er som oftest en selvfølge og selv om ikke alle spillere liker det, så ser man på det som en plikt ovenfor fansen, slik Scott Wilson forklarer det i dagens artikkel. Han forklarer videre;

“Dette gjaldt ikke for Owen. Fra det øyeblikket han ankom Tyneside, gjorde han det klinkende klart at han ikke hadde noen interesse av å snakke med den lokale pressen”

“Forepørsler om intervjuer ble gjentatte ganger avslått. Spørsmål etter kamper ble ignorert og hele det lokale pressekorpset ble behandlet med arroganse og uten noen form for respekt”

Michael Owen som Newcastle kaptein.

Ikke ble det bedre da Kevin Keegan gjorde Owen til klubbens kaptein i 2008 heller. Våren 2008 var spissens kanskje beste periode i sort og hvitt, og Tyne-Wear derbyet på St. James Park hvor Owen scoret begge målene i en 2-0 seier er muligens Newcastle fansens beste minne av rekordkjøpet. Før denne derby-kampen forteller Scott Wilson en mindre hyggelig historie om hvordan Michael Owen virkelig var og er som person.

Respektløse Michael Owen

Før Newcastle-Sunderland våren 2008 fikk Northern Echo og Scott Wilson greie på at daværende Sunderland spiller Danny Collins hadde spilt med Michael Owen på et distrikslag da de var yngre i den nordlige delen av Wales. Scott Wilson dro til Wales for å snakke med folkene som hadde trent guttene på den tiden, og noen dager senere tok han kontakt med Collins for å prate litt om tiden på distrikslaget og med Owen. Collins var svært behjelpelig og snakket gladlig om tiden på ungdomslaget, og om hvilken respekt han hadde for folkene som hadde hjulpet han tidligere i karrieren.

Wilson håpet også på en prat med Owen, men ble blankt avvist tre ganger. Både Owen selv, agenten og pressekontoret til Newcastle nektet for å stille opp på intervju. Ikke en gang en kort kommentar om tiden på ungdomslaget med Danny Collins gikk de med på.

Dagen før artikkelen var planlagt å gå i trykken møtte Wilson sin kollega tilfeldigvis på Owen utenfor treningsanlegget til Newcastle. Kollegaen presenterte seg for Owen og fortalte om den planlagte artikkelen de ønsket å lage i Nortern Echo.

Kollega Paul Fraser lurte på om Owen husket Cledwyn Ashford som trente hans gamle lag Deeside Football Club, og hvilken betydning de hadde hatt for hans karriere. Owen repliserte med at de folkene hadde ikke at hatt noen som helst betydning for han. Så smalt Owen igjen bildøra og kjørte avgårde.

Kanskje er dette problemet ditt Michael?

Michael Owen har de seneste ukene blitt en aktiv mann på Twitter. Etter tirsdagens kamp på St. James Park var han svært så aktiv, og kom blant annet med følgende melding til offentligheten.

“By the way, im not looking for sympathy. As long as my family don’t boo me when I walk through the door I couldn’t care less!!!”

Ikke rart folk misliker en mann som lønnes av alle de tusen som betaler høye summer for å se fotballkamper rundt omkring i landet, og samtidig gir blaffen i dem.

You must be logged in to post a comment Login