Newcastle – Man.utd 0-0

Oppdatert: 20. April 2011

Newcastle fikk med seg et sterkt poeng da serielederne var på besøk tirsdag kveld.
Lagoppstilling

Newcastle: Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Tiote, Guthrie, Jonas; Løvenkrands(Ireland fra 70min), Ameobi(Ranger fra 72min)

Man.Utd: Van der Saar; O´Shea, Vidic, Ferdinand, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Rooney, Chicarito

Gule kort: Cheik Tiote, Mike Williamson, Michael Carrick, Chicarito
Dommer: Lee Probert

Tilskuerantall: 49.025

Jevn førsteomgang
Newcastle var nær en værst tenkelig start da Rooney lurte offisidefellen til Coloccini og Williamson, som fant Chicarito foran målet på omtrent blank kasse. Utrolig nok klarte Tim Krul å kaste seg ned i beina på mexicaneren med et tigersprang og forhindre scoring. De neste 20 minuttene av kampen skulle spillet imidlertid foregå på Manchester Uniteds banehalvdel. Spesielt Cheik Tiote, Joey Barton og Jonas Gutierrez var toneangivende i denne perioden og trioen var hjernene bak et stormløp mot målet til Edwin Van der Saar. Newcastle var svært nær å ta ledelsen flere ganger, men ballen spratt ikke helt hjemmelagets vei i denne perioden. Siste halvdelen av omgangen var serielederne i kontroll, men bortsett fra en Wayne Rooney sjanse alene med Tim Krul hadde ikke Manchester United de store sjansene. Uavgjort og 0-0 var et rettferdig resultat til pause, men begge lag følte nok at de hadde produsert nok sjanser til å score.

Snytt for straffe
I andre omgang var det Manchester United som var det førende laget, men Newcastle sto godt imot presset og særlig Cheik Tiote, Mike Williamson, Fabricio Coloccini og Tim Krul var alle avgjørende for at det ble igjen poeng på St. James Park. Omgangens største sjanse hadde Ryan Giggs for gjestene, men skuddet ble plassert til side for stolpen til Tim Krul. Det som alle snakket om etter gårsdagens kamp var to straffeavgjørelser. Etter 60 minutters spill kom dommeren i fokus for første gang da Peter Løvenkrands blir felt av Anderson på vei bort fra mål. Det er ingen tvil om at det er kontakt, og dommer Lee Probert burde nok pekt på straffemerket i denne situasjonen. Kveldens andre situasjon kom på overtid da Chicarito dro seg forbi Danny Simpson. Det er mulig det var kontakt i denne situasjonen, men takket være et teatralsk fall og et forsøk på overspilling fra Chicarito så kan han takke seg selv for at han endte opp med gult kort for filming. Sir Alex Ferguson mente det gule kortet var en fornærmelse mot Manchester United, mens straffesituasjonen med Løvenkrands hadde han gått glipp av. Pussig det der. Den nye twitterkongen Michael Owen entret forøvrig banen etter 80 minutters spilt. Den tidligere Newcastle kapt***** ble dårlig mottatt og spilte også dårlig.

BB: Cheick Tiote ble kåret til banens beste spiller av Skysports.

You must be logged in to post a comment Login