Så var han plutselig helten

Oppdatert: 06. July 2014

Her hyller de nederlandske spillerne og kaptein Robin van Persie historiske Tim Krul. Det så litt annerledes ut på Emirates for to år siden.

– Jeg er glad han ikke er vårt problem, kommenterte Hatem Ben Arfa etter at Arsenal hadde slått Newcastle 2-1 og van Persie hadde gått løs på Krul verbalt.

– Jeg er glad han ikke ble utvist, sa Arsene Wenger etter at det kokte over på Emirates etter Thomas Vermaelens seiersmål på overtid.

Krul og van Persie var alt annet enn gode venner her.

Krul og van Persie var alt annet enn gode venner her.

Hva som ble sagt har aldri kommet ut, men lagkamerater og dommer Howard Webb måtte inn og skille de to landsmennene etter 2-1-målet. Begge fikk gult kort, og krangelen skal ha fortsatt inn i spillertunnelen etter kampen.

– Ikke noe bra menneske

– Sånt er ikke riktig, når du gjør noe sånt så er du ikke noe bra menneske. De hadde vunnet, kampen var ferdig. Det var helt unødvendig, sa Jonas Gutierrez om van Persies oppførsel i et intervju senere den uken.

Van Persie hisset seg tydeligvis opp utover i kampen over det han mente var Kruls gjentatte drøying. Da Arsenal avgjorde på overtiden av fem tilleggsminutter, slang van Persie med leppa og Krul likte svært dårlig de kommentarene.

Van Persies lagkamerat Jack Wilshire fulgte opp på Twitter med å kalle Krul for en skrikerunge. I løpet av våren kom det imidlertid  meldinger om at Krul og van Persie hadde skværet opp på SMS, og Krul har aldri villet kommentere saken med noe annet enn det klassiske “det som skjer på banen, bør bli på banen”.

I mars 2012 brukte altså Tim Krul alle midler for å sikre Newcastle ett poeng, akkurat som hadde brukte alle midler for å avgjøre lørdagens straffedrama i VM. Men lørdag var han og van Persie lagkamerater…

Taktikken funket

– Jeg fortalte Costa Rica-spillerne at jeg visste hvor de skulle skyte, fortalte Tim Krul pressen etter at han hadde blitt historisk helt med sitt innbytte 44 sekunder før full tid i andre ekstraomgang, og sine to strafferedninger mot Bryan Ruiz og Michael Umana.

Lagkaptein van Persie var tydeligvis begeistret over Krul denne gangen, men ikke alle delte den begeistringen. På sosiale medier mente noen at Krul burde fått gult kort første gang han gikk bort til Costa Rica-spillerne, andre mente han rett og slett burde vært utvist.

– Det funket mot Frank Lampard, og det funket nå, sa Krul som i sin Newcastle-karriere bare har reddet to av 20 straffer. Den ene mot Lampard 2011, den andre mot David Dunn i 2012. Tross den statistikken var keeperbyttet en del av landslagstrener Louis van Gaal sin plan.

Krul redder den siste straffen og blir nattens helt.

Krul redder den siste straffen og blir nattens helt.

– Jeg fortalte Krul at det kunne bli aktuelt, men fortalte ikke noe til Cillessen. Jeg ville ikke forstyrre hans oppladning til kampen, sa van Gaal. Han mente Krul med sin lengde og større rekkevidde, 1.93 mot Cillessens 1.88, hadde størrre sjanser til å redde.

Det viste seg å stemme, og dermed skrev Tim Krul seg inn i VM-historien. Ikke bare avgjorde han til Nederlands fordel. Han er den første keeper som er blitt byttet inn for å bare stå i en straffesparkkonkurranse.

 

You must be logged in to post a comment Login