Fortsetter å gjøre seg upopulær

Oppdatert: 05. July 2014

Det er ikke bare supportere som er misfornøyd med Newcastle-eier Mike Ashley. Denne uken har han gjort seg upopulær blant aksjonærer og investorer i Sports Direct etter å ha fått igjennom en omstridt bonusplan for seg selv og en del av selskapets ansatte.

Planen innebærer at det skal utstedes 25 millioner nye aksjer i bonus til Ashley, Sports Direct-sjefer og 3.000 ansatte hvis sportskjeden han etablerte oppnår gode resultater i årene 2016-19. Mindretallet er misfornøyd med at planen ikke sier noe om hvordan alle de nye aksjonene skal fordeles, og at bonus deles ut til aksjonæren Ashley. Med dagens aksjekurs har bonusplanen er verdi på nesten 2 milliarder kroner. 40 prosent stemte imot onsdag, et kraftig signal om misnøye, melder The Telegraph. Forslaget har vært fremmet tre ganger tidligere i løpet av de to siste årene, før det nå ble godkjent.

Den medieskye Ashley var tilstede på møtet som hadde samlet bare tre andre aksjonærer. Ashley, som eier 58 prosent av selskapet hadde ikke lov til å stemme. Han snakket ikke med noen, og da møtet var ferdig etter fem minutter reiste han fra selskapets hovedkvarter i Shirebrook uten for Mansfield i sitt private helikopter, skriver The Guardian. Sports Direct International PLC (ASA) har nå over 400 butikker i Storbritannia og drøyt 20.000 ansatte.

The Guardian melder også at aksjonærer og investorer som føler seg overkjørt kommer til å forsøke å kaste flere fra styret på den neste generalforsamlingen, siden de mener enkelte ikke handlet til selskapets beste.

Ifølge The Sunday Times liste over Storbritannias rikeste i 2014 befinner Ashley seg på 23. plass med en formue på drøye 40 milliarder kroner. John Fredriksen, som har spyttet noen millioner kroner inn i Vålerenga opp gjennom årene, befinner seg for øvrig på 6. plass på den sammen listen, med er formue anslått til drøye 90 milliarder.

PS: Denne uken ble det også klart at Sports Direct har inngått en 5-årig avtale med Oldham Athletic, og Boundray Park skal nå hete SportsDirect.com Park.

Se også: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/epic/spd/10940437/Mike-Ashley-wins-approval-for-controversial-Sports-Direct-bonus.html

 

You must be logged in to post a comment Login