Så var det slutt

Oppdatert: 29. November 2014

“All good things come to an end”, heter det. For Newcastle ble det bråstopp på flere måter.

Seks strake trepoengere var status før kampen. Da dommeren blåste i fløyta for siste gang, så det derimot langt mørkere ut for Newcastle.

Det startet fartsfylt. Allerede etter 3 minutter fikk Ayoze ballen innenfor West Hams 16-meter. Spissen vendte opp, men avslutningen gikk like utenfor.

Newcastle rullet opp flere angrep uten å komme til de store avslutningene. Etter 15 minutter var det West Hams tur til å komme på sin første farlige visitt, men innlegget havnet bak mål.

Hjemmelaget tok mer og mer over, men i det 28. minutt skapte bortelaget en god overgang med Haidara og Ameobi. West Ham fik på sin side klarert situasjonen.

Newcastle hadde våknet til igjen etter en god periode fra hjemmelaget. I det 31. minutt kom Ayoze til stor sjanse, men gikk seg fast i hjemmelagets forsvar. Tre minutter senere felles Sissoko på høyrekanten i en god posisjon. Et raskt frispark fra Newcastle endte imidlertid i ingenting.

Nå var Newcastle inne i godt driv. I det 37. minutt kom Ameobi til nok et godt innlegg. Hælsparket fra Ayoze var farlig nok, men havnet denne gang i nettveggen.

40 minutter hadde gått, da West Ham ropte på straffespark. Et skudd fra Carroll traff Williams, men dommeren vinket spillet videre. Newcastle brukte ikke mer enn tre minutter på å skape sin neste sjanse, i form av et skudd fra Ameobi fra 18 meter. Men nok en gang gikk ballen utenfor for bortelaget, og lagene gikk til pause med 0-0.

Andre omgang startet like brått som første. Ikke mer enn to minutter hadde gått, da en dårlig avslutning av Newcastle førte til en farlig overgang for West Ham. Hjemmelaget klarte likevel ikke å utnytte situasjonen, og avsluttet langt over.

Nå bølget spillet frem og tilbake. I det 48. minutt avslutter Colback, men også dette langt over. Fire minutter går, og Newcastle kom til nok en avslutning, men heller ikke denne setter hjemmelagets keeper på noen prøve.

I det 55. minutt oppstod kampens så langt største mulighet. Hjemmelagets frispark fra egen banehalvdel havnet godt inne i Newcastles 16-meter. Rob Elliot feilberegnet situasjonen grovt, men det som kunne blitt en kjempesjanse for Carroll til å sette inn 1-0, endte i ingenting.

Det skulle likevel ikke gå mer enn ett minutt før hjemmelaget kunne juble. En stikker til Cresswell åpnet Newcastles forsvar, og alene med Elliot var jobben enkel for forsvarsspilleren. 1-0.

Alan Pardew måtte gjøre grep offensivt, og valgte i det 62 .minutt å ta ut Tiote og Gouffran til fordel for Cisse og Cabella.

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake, med gode sjanser til begge lag, uten at noen av dem kom til gode nok avslutninger.

I det 72. minutt gikk Janmaat av banen, og ble erstattet av Steven Taylor som umiddelbart kom i fokus. En feilberegning av Elliot på en corner førte til en farlig sjanse for hjemmelaget, men Newcastle fikk skjermet ballen ut.

To minutter går, før Newcastle får en virkelig smell. Sissoko får to gule kort på to minutter, og sendes rett i dusjen. Newcastle reduseres til ti mann med 16 minutter igjen å spille.

Det burde imidlertid blitt ti mot ti bare minutter senere. En stygg felling av Haidara bakfra burde ført til utvisning for hjemmelaget, men Amalfitano slapp unna med gult kort.

West Ham var nå bestemt på å avgjøre kampen for godt, og rullet opp flere gode angrep. Newcastle fikk på mirakuløst vis avverget gang etter gang, og holdt unna.

Flere overganger fra Newcastle helt på tampen kunne ført til balanse i målprotokollen. Men nok en gang slet de svarte og hvite med å komme til en god avslutning, og kampen ebbet ut i 1-0 til hjemmelaget. Newcastles imponerende seiersrekke er dermed brutt.

Laget: Elliott; Janmaat, Haidara, Williamson, Dummett; Colback, Tiote (c); Gouffran, Sissoko, Ameobi; Ayoze

Innbyttere: Alnwick, Anita, Cisse (62′), Cabella (62′), S.Taylor (72′), Riviere, Armstrong

 

You must be logged in to post a comment Login