Fra nedrykksstrid til CL-plass

Oppdatert: 22. November 2014

Seks seiere på rad har ført Newcastle fra 18. til 4. plass. I dag avgjorde kapteinen selv kampen.

Et Newcastle sterkt preget av skader tok imot Queens Park Rangers under den 12. runden av Premier League lørdag.

Hjemmelaget har hatt en fantastisk flyt med seks seiere på rad, hvorav fem av dem i ligaen. Lørdag skulle det bli nok en trepoenger for de svarte og hvite.

Det tok ikke mer enn seks minutter før Newcastle var nær med å ta ledelsen. Robert Green i QPR-målet skjøt ballen i Colback, en situasjon som fort kunne ført til 1-0. Ballen gikk imidlertid utenfor bortelagets mål, og det stod fremdeles 0-0.

Newcastle åpnet kampen klart best, og hadde flere muligheter til å gå opp i ledelsen. Etter 17 minutter var bortelagets keeper nok en gang nær ved å bli syndebukk. På en corner fra Newcastle feilberegnet Green totalt, men fikk med et nødskrik slått ballen til et nytt hjørnespark.

Hjemmelaget fortsatte presset, men i det 34. minutt kom dagens dårligste nyhet. Ryan Taylor, som startet sin første PL-kamp på nesten to år, hinket av banen med skade. Gouffran erstattet midtbanespilleren, som stod for flere gode dødballer for Newcastle i første omgang.

I det 45. minutt kom kampens første store sjanse for bortelaget. Men en god Tim Krul fikk vippet ballen over Newcastle-målet.

2. omgang startet der første slapp, med et kraftig Newcastle-press. Etter å ha gått rett i angrep, var hjemmelaget nok en gang nær ved å ta ledelsen i det 48. minutt. Men nok en gang måtte laget ta til takke med en corner.

I det 59. minutt var Perez svært nær en scoring, men en god Green reddet QPR fra å havne bakpå i målprotokollen.

Papiss Cisse entret banen i det 69. minutt, da Cabella ble byttet ut. Bare sju minutter senere kunne Sissoko slippe jubelen løs. Etter å ha mottatt ballen innenfor 16-meteren, setter franskmannen ballen iskaldt til høyre for en sjanseløs Green. St James’ Park eksploderer i jubel. Se video av målet nederst i artikkelen.

Newcastle opprettholder presset, og vinner flere cornere i siste del av 2. omgang. Også unggutten Adam Armstrong kommer inn, og viser seg frem, men uten å komme til de helt store målsjansene.

I det 90. minutt er Cisse nær ved å doble ledelsen for hjemmelaget. Alene med keeper setter han nesten ballen i mål, men eks-Newcastlespiller Joey Barton får avverget.

Kampen ebber ut, og Newcastle har med nye tre poeng klatret opp til fjerdeplass på tabellen i skrivende stund.

 

Laget: Krul, Janmaat, Williamson, Dummett, Haidara, R.Taylor, Sissoko, Colback, Cabella, Perez, Ameobi
Innbyttere: Elliot, Streete, Anita, Gouffran (’34), Armstrong (’89), Ferreyra og Cisse (’69)

https://vine.co/v/OJL6pI3YPZ6/

You must be logged in to post a comment Login