Så kom ydmykelsen

Oppdatert: 13. December 2014

Newcastle gikk tapende av banen mot et Arsenal-lag som leverte presis angrepsfotball og nådeløse avslutninger.

Arsenal har ikke vært noen favoritt for Newcastle de siste sesongene. Lørdagens kamp føyer seg inn i rekken av ydmykende forestillinger mot London-laget.

Det startet allerede etter åtte minutter. Mertesacker stiger til værs i Newcastles 16-meter, og header ballen knallhardt i tverrliggeren bak en utspilt Alnwick. Keeperen, som fikk sin første a-lagskamp fra start, slapp unna med skrekken foreløpig.

Men det skulle ikke gå mer enn 15 minutter før hjemmelaget kunne juble. Newcastle hadde så langt ikke klart å etablere noe spill, og et presist innlegg fra Sanchez havner på hodet til Giroud. Janmaat er på etterskudd, og franskmannen header ballen kontakt i mål – 1-0.

Newcastle har nok med å forsvare seg, mens Arsenal ruller opp angrep etter angrep på kantene. Særlig Dummett har problemer med å holde unna på venstrekanten. Det skal gå hele 34 minutter før de svarte og hvite får sin første store sjanse, men da er den til gjengjeld stor! Både Gouffran og Cisse får sine muligheter til å sette ballen i mål etter et godt frispark fra Colback. Men begge klarer på mirakuløst vis å treffe motspillere inne i femmeteren.

Første omgang ebber ut med flere sjanser for Arsenal, uten at de røde og hvite får ballen i mål.

Marerittet fortsetter

Andre omgang starter der første slapp. Newcastle har et lite grep om kampen, men blir likevel kjørt i senk av rask og effektiv angrepsfotball fra hjemmelaget. Etter 55 minutter klarer ikke bortelaget lenger å henge med. Sanchez er igjen tilrettelegger, men denne gang er det Cazorla som finner nettmaskene, når han chipper ballen forbi en utspilt Alnwick – 2-0.

Nå er Arsenal virkelig i slaget. Pardew tar ut Cisse og Ameobi, og setter inn Riviere og Cabella i et forsøk på å heve tempoet i angrepsfotballen til bortelaget. I stedet er det Arsenal som igjen kan feire, kun tre minutter etter 2-0. Giroud scorer kveldens andre, etter et lavt innlegg fra Bellerin, og øker til 3-0.

Glimt av spansk magi

Kampen ser ut til å være mer eller mindre over, når Ayoze dukker opp i det 63. minutt. Nok et godt frispark fra Colback havner i Arsenals 16-meter, og spanjolen stusser ballen enkelt i mål. Endelig scorer Newcastle på en dødball!

Til tross for reduseringen evner ikke bortelaget å etablere et godt spill. Andre omgang blir i likhet med første preget av manglende spill, lite kreativitet og upresise pasninger. Arsenal kommer til flere gode sjanser, og spiller seg gang etter gang lett igjennom Newcastles forsvar, selv i undertall.

Adam Armstrong kommer inn for Ayoze i det 82. minutt, og 17-åringen får med det sesongens andre innhopp i ligaen. Han blir likevel bare vitne til at vondt skal gå til verre.

For i det 87. minutt havner Dummett igjen på etterskudd, og feller Welbeck innen for Newcastles 16-meter. Dommer Lee Mason peker på 11-meteren, og Cazorla chipper straffesparket i mål til 4-1. Ingen god dag på jobben for Alnwick, og Newcastle har nå sluppet inn 14 mål på de siste tre kampene på Emirates.

Sissoko savnet

Arsenals dødelige angrepsfotballen med høyt tempo blir avgjørende mot Pardews menn, som aldri kommer skikkelig inn i kampen til tross for et par småfarlige angrep i andre halvdel av siste omgang.

Savnet av Sissoko ble svært tydelig i dagens kamp. Nå venter Tottenham i ligacupen på onsdag. Mye skal skje med laget før den tid om det skal ende med avansement.

Laget (4-2-3-1): Alnwick; Janmaat, Coloccini (c), Williamson, Dummett; Colback, Tioté; Gouffran, Perez, Ameobi; Cissé.

 Innbyttere: Woodman, Haïdara, Anita, Cabella (’56), Vučkić, Armstrong, Rivière (56′)

 

You must be logged in to post a comment Login