Horribel opptreden i bakre rekker

Oppdatert: 18. December 2014

Newcastle ble utklasset for andre gang på få dager, da de gjestet White Hart Lane i kvartfinalen i Capital One Cup. Tottenham ga seg ikke før resultattavlen viste 4-0 til hjemmelaget.

Newcastle begynner kampen ved å stå ganske høyt i press, og er de første minuttene svært aggressive. Sissoko – som ble dypt savnet i kampen mot Arsenal – går på to svært like soloraid på få minutter, og drar i begge anledninger av et par menn ikledd Tottenham-drakt og tester ut skuddfoten. Ved begge forsøk må Spurs-keeper Vorm gi retur, men Tottenham klarer å rydde greit unna. En må kunne hevde at Newcastle har tatt initiativet i kampen.

Men i det 18. minuttet får Tottenham corner. Danske Christian Eriksen slår en innoverskrudd corner som synes tilsynelatende ufarlig. Ved første øyekast synes det som en klok beslutning av Alnwick å tre ut i feltet etter ballen i høyden. Imidlertid glipper den unge keeperen ballen i et sløvt mottak. Algeriske Bentaleb reagerer kvikt på situasjonen, og setter den i mål, bak et fortvilt Newcastle-mannskap. En marerittstart for Newcastle etter en ellers god innledning på kampen.

Videre i første omgang bølget kampen frem og tilbake. Newcastle syntes ikke å ha latt seg prege i overkant av baklengsmålet. Men når kamptiden har passert 40 minutter, faller Coloccini over beina på Kane inne i Newcastle-boksen. Newcastle slipper heldigvis med skrekken (så langt hvertfall), men reprisene kan tyde på at Kane og resten av Tottenham-laget ble snytt for straffespark i nevnte situasjon.

Like etterpå får Gouffran ballen i en god scoringsposisjon, men franskmannen setter ballen langt utenfor målet med venstrefoten.

Etter 15 minutters pause tar Tottenham avspark. Noen få sekunder senere er stillingen 2-0 til Spurs. Belgiske Chadli drar seg innover i banen fra venstrekanten, og lader skuddfoten. Ballen går innom Coloccini, og sniker seg langs bakken inn i venstre hjørnet. Det er mulig at en keeper av Premier League-kaliber burde reddet skuddet, men Alnwick blir nok noe forstyrret av at ballen så vidt er innom beina til Coloccini. Likevel utvilsomt dårlig forsvarsspill preget av labert press, og en verst tenkelig start på andre omgang for Newcastles vedkommende.

I det 54. minuttet kommer Perez seg mesterlig til dødlinjen og legger inn like foran Tottenham-buret. Der kommer Cabella og Riviere i hundre, og franskmennene blir alene med kun to Tottenham-forsvarere. Sistnevnte kommer først på ballen, men ballen sklir av foten til fjorårets Monaco-toppscorer. Der burde det stått 2-1!

Resten av kampen handler i grunn bare om Tottenhams kveld, og vi er vitne til et Newcastle-forsvar som fortsetter å sjokkere i negativ forstand.

I det 58. minuttet er det totalt kaos foran Newcastle målet. Først sklir Dummett ballen like over Newcastle-buret, etter et innlegg fra høyresiden. På den påfølgende corneren klarer Haidara med hodet på streken. Svært nære 3-0 til Tottenham!

I det 63. minuttet var det Kanes tur til å notere seg en fulltreffer, etter et flott gjennomspill som passerte Newcastle-forsvaret. Elendig forsvarsspill, igjen.

Syv minutter senere var det Alnwicks tur til å vise horrible takter. Eriksen lader kanonen og treffer rett på engelskmannen. 21-åringen gir en håpløs retur, som den innbytter Soldado enkelt omsetter til scoring. Dermed stod det 4-0 til Tottenham.

Kampen ble preget av særdeles svakt forsvarsspill fra Newcastles side. Kampen har således mye til felles med kampen mot Arsenal sist.

Det kan synes som et taktisk feilskjær av Alan Pardew å starte med Dummett på høyreback. Ser en bort fra dødballer, har Waliseren så vidt beveget seg over på motstanderens banehalvdel, og har således ikke bidratt noe i Newcastles offensive spill. I tillegg synes det som at venstrebeinte Dummett hadde store problemer med å omstille seg i den uvante posisjonen. Dog er det ikke til å stikke under stolen at også de øvrige i forsvarsrekken bidro med sitt til at Tottenham enkelt spilte seg til målfarlige sjanser.

Alnwick hadde også en utrolig dårlig dag på jobben, og må nok bære det største – om ikke alt ansvaret – for det første og fjerde målet til Spurs. Engelskmannen har nå måttet plukke ut ni baller i målet på 225 minutter Premier League-fotball. Det tilsvarer et snitt på ett innsluppet mål per 25. minutt.

Både Alnwick og Sissoko så ut til å være noe preget av pådratte smeller under kampen. Sistnevnte ble byttet ut i det 73. minuttet. Forhåpentligvis var det på grunn av den kommende Sunderland-kampen, og ikke på grunn av verk i foten. Det meldes sent onsdag kveld at Alnwick visstnok skal ha pådratt seg en skulderskade, og at Newcastle igjen vil undersøke muligheten for å hente inn en keeper på såkalt «nødlån». Det kan dermed se ut til at Alnwick vil miste kampen på søndag. I så fall har Newcastle bare 17-årige Woodman tilgjengelig i skrivende stund.

Det ble en forferdelig ynkelig oppkjøring for Skjærene til den ekstremt viktige kampen mot Sunderland førstkommende søndag – en kamp Newcastle-fansen ikke vil takle å tape!

Newcastle stilte med følgende lag (4-4-2): Alnwick – Dummett, Williamson, Coloccini, Haidara – Cabella (Vuckic 80), Sissoko (Anita 73), Colback, Gouffran – Perez, Riviere (Armstrong 59)
Øvrige på benken: Woodman, Satka, Streete, Roberts
Mål: 1-0 (Bentaleb 18), 2-0 (Chadli 46), 3-0 (Kane 63), 4-0 (Soldado 70)
Gule kort: Haidara 60

You must be logged in to post a comment Login