Stoppet Chelseas seiersrekke

Oppdatert: 06. December 2014

Papiss Cisse scoret to da Chelsea gikk på sesongens første ligatap i en høydramatisk kamp på St James’ Park.

Chelsea kunne med poeng i dagens kamp gå hele 24 kamper på rad i alle turneringer uten tap, noe som ville være ny rekord for Londonklubben.

Det var Chelsea som styrte førsteomgangen mot et kompakt og kontrollerende Newcastle lag som ga Hazard & Co lite spillerom.

I det 19 spilleminutt kommer kampens første store sjanse når Hazard drar seg fri på venstresiden og legger ballen fint til William som plasserer ballen rett utenfor stolpen til Elliot.

Newcastle trenger en halvtime før første store sjanse. Ayoze spiller en sprudlende Colback igjennom som avslutter på en sittende Courtois. En stor sjanse for Newcastle som fort kunne scoret sitt første mål i en førsteomgang denne sesongen

Rett før pause klarer Elliot og skade seg på et utspark, noe som gir unge og lovende Alnwick muligheten mellom stengene i andre omgang. Pardew uttalte etter kampen at skaden til Elliot var kjent og at han ikke har trent i uken som har vært. Det var med andre ord ikke en helt uforberedt Alnwick som tok over hanskene i andre.

Og det starter ikke bra for Newcaslte. Sissoko pådrar seg gult kort når bare andre omgang er 2 minutter gammel og mister dermed neste kamp grunnet 5 gule.

Det er likevel ikke før Pardew gjør et av sine berømte bytter kampen virkelig tar fyr. Cisse kommer inn for en tydelig misfornøyd Cabella som slår ut med armene.

57 minutter er spilt når Sissoko mottar ballen på midten og stormer frem mot et ryggende Chelsea lag, Sissoko tar med seg Ameobi på venstresiden – som legger hardt inn foran mål hvor Cahill ikke får klarert og en Cisse kan enkelt putte inn 1-0 til Newcastle.

pardew

Etter scoringen forsvarer Newcastle seg herorisk og Chelsea sliter med å komme til de store sjansene med en gang, men 13 minutter før fulltid er det bare stolpen som hindrer Chelsea i å utligne.

Kort tid etter vinner Colback ballen på midten etter en utsøkt takling på Hazard, slipper den nydelig til Sissoko som sliter med mottaket, men ballen havner hos innbytter Cissé som gjør sitt andre for dagen – hans syvende for sesongen. Da eksploderer St James’ Park!

Steven Taylor som pådro seg gult tidlig i andre lar stemningen på tribunen ta overhånd og leverer sesongens mest innlysende frispark når Scürrle meies i bakken ti minutter før slutt. Taylor som i 80 minutter sammen med Coloccini sto en fabelaktig kamp må se de siste ti fra tribunen.

Det påfølgende frisparket tas av assistkongen Fabregas som slår et presist frispark på Drogbas hode og i mål. Nå fryktet nok de fleste på tribunen at seieren skulle glippe.

Med sju minutter igjen, pluss rikelig overtid, la Chelsea et enormt trykk på Newcastles mål og Alnwick produsert en kjemperedning når han får fingertuppene på Costas skudd og over tverrliggeren.

Alnwick blir igjen testet når Luis drar til fra langt hold, men får nok en gang avverget med å bokse ballen bort.

Chelsea gir seg ikke og skaper flere nestensjanser uten å utligne og kampen ender 2-1 til Newcastle. En kamp hvor Pardew nok en gang kan skryte over hans taktiske valg var avgjørende. Newcastle er det laget i PL som har flest mål fra sine innbyttere.

Pardew uttalte i pressekonferansen etter kampen at han er stolt over guttene og innsatsen de la ned. Dummet og Janmaat trekkes frem som absolutt strålende og Pardew skryter av Chelsea som han følte hadde 13 mann på banen etter utvisningen.

Neste lørdag venter nok en storkanon fra London – Arsenal på the Emirates. En kamp som nok vil kreve minst like mye innsats og marginer om poeng skal hentes med hjem.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login