Riviere-scoring til ingen nytte

Oppdatert: 16. May 2015

Newcastle er nå kun en kamp mellom himmel og jord. Vinner Hull sin siste kamp er bare seier godt nok for Newcastle i Premier League-avslutningen.

John Carver gjør kun én endring på laget som spilte 1-1 mot WBA sist. Ut av laget går Anita, som gjorde en av sine beste kamper i Newcastle-trøyen. Han erstattes av en annen nederlender, Janmaat, som har sonet ferdig sin ilagte karantene. På motsatt banehalvdel står blant annet en gammel Newcastle-kjenning, nemlig Joey Barton.

Kampen begynner svært rotete. Verken Newcastle eller QPR klarer å få til noe spill, det er mye slurv og lange baller. Med andre ord så ser du ut til å være symptomer på to lag som ikke er gode nok for Premier League.

Det tar hele 23 minutter før kampens første store sjanse kommer. Et sjeldent godt oppspill fra Krul, havner hos Riviere. Franskmannen lurer offside-fellen, og tar ballen mesterlig med seg på ett touch. I kjent Riviere-stil sklir franskmannen i skuddøyeblikket, men denne avslutningen er det høy klasse over. Ballen går i fin bue over en utspilt Green i QPR-buret. Den tidligere Monaco-toppscoreren hadde bare scoret to mål i en cupkamp mot Crystal Palace denne sesongen, og var således uten nettkjenning i Premier League. Det tok hele 18 (!) timer og 22 (!) opptredener før franskmannen skulle få sitt første Premier League-mål! Endelig for franskmannen, og endelig for fansen!

Etter 31 minutter spilt blir det enda mer trøbbel for hjemmelaget. Keeper Robert Green blir liggende igjen på gressmatten etter en kollisjon med medspiller Joey Barton. Etter tre minutters behandling på banen må den tidligere engelske landslagsmålvakten til slutt kaste inn håndkleet. Inn kommer reservekeeper Alex McCarthy.

Newcastle har tatt kontroll over kampen etter at Riviere satte dem i føringen, men klarer likevel ikke å komme til de helt store sjansene. Men ett minutt på overtid av første omgang, er Coloccini svært nær med å sende The Toon Army til himmels. Argentineren kommer til en fantastisk mulighet etter at ballen lempes inn i feltet etter en mislykket corner. Krølltoppen gir ballen et lite hodestøt, men en mesterlig redning av McCarthy i QPR-buret avverger en ny Newcastle-scoring.

Andre omgang starter med at Chris Ramsey gjør to endringer på laget sitt. Ut går Steven Caulker og David Hoilett som begge hadde en dårlig dag på jobben. Inn kommer venstrebacken Yun Suk-Young og unggutten Reece Grego-Cox. To bytter som skulle vise seg å bidra til å løfte laget betraktelig.

QPR tar fullstendig grep om andre omgang. Etter bare ett minutt er Charlie Austin på farten. Han lurer Coloccini enkelt med en skuddfinte i feltet, og slår et nydelig innlegg. Ballen når Matthew Phillips som har enorm med tid og plass, men utrolig nok redder Gutierrez ballen på streken.

Målkåte Austin har virkelig våknet til live. Bare noen minutter senere kommer spissen til en enorm målsjanse. Newcastle-forsvaret ser ut til å ha god kontroll på et QPR-oppspill, men kommunikasjonen mellom Dummett og Coloccini er skandaløs, og det ender med at spissen løper opp ballen. Heldigvis for Newcastle har ikke Austin hatt finsiktet med seg i de siste kampene. Avslutningen går ikke på mål.

I det 54. minuttet er QPR-spissen igjen frempå. Austin finner også denne gangen Matthew Phillips i boksen. Men denne gangen nøler ikke assistgarantisten, og han knuser Janmaat i luften. En fortjent QPR-redusering.

Men QPR er alt annet enn fornøyd. I det 60. minuttet snapper Leroy Fer ballen på midten av Newcastles banehalvdel. Nederlenderen smeller til fra avstand, og ballen går klistret opp i venstre vinkel. En praktscoring regissert den tidligere Feyenoord- og Twente-spilleren. Utvilsomt en het kandidat til årets scoring i Premier League.

Carver svarer med å utføre et dobbelbytte. Ut går R. Taylor og Riviere. Førstnevnte hadde en dårlig opptreden i dag, og Riviere hadde problemer med å komme inn i kampen etter pausen. Håpet om Newcastle-poeng tennes da det er Cisse og Aarons som entre banen.

Selv om det er Newcastle som er best i sluttfasen i kampen, og kommer til en rekke småstore sjanser, klarer verken Cisse eller Aarons å sette sitt preg på kampen. Sistnevnte gjør imidlertid en grei figur, og det er ingen tvil om at begge spillerne kan bli viktige i den ekstremt viktige kampen mot West Ham neste søndag. For Newcastle går på et skuffende 2-1-tap i London. Newcastle har dermed ikke vunnet en eneste kamp på sine siste ti kamper.

Heldigvis for Newcastles del, tapte Hull 2-0 mot Tottenham. Det vil derfor atter en gang – og for siste gang – være opp til Newcastle-spillerne selv, om hvor det skal spilles fotball neste sesong. Newcastle har den fordelen at de kan holde seg i Premier League, til tross for om de skulle tape siste seriekamp hjemme mot West Ham. Men dersom Hull skulle beseire Manchester United i sin siste kamp (på hjemmebane), er bare seier godt nok for Newcastle. Dermed blir den kommende uken svært nervepirrende for Newcastle.

Lagene:
Newcastle (4-5-1): Krul – Janmaat, Coloccini, Dummett, Gutierrez – Perez, Sissoko, R. Taylor (Aarons 63), Colback, Cabella (Sammy 72) – Riviere (Cisse 63)
Ubenyttede reserver: Woodman, Anita, Abeid Gouffran,
QPR (4-4-2): Green (McCarthy 31) – Onouha, Caulker (Yun 46), Dunne, Hill – Phillips, Barton, Henry, Hoilett (Grego-Cox 46) – Fer, Austin
Ubenyttede reserver: Wright-Phillips, Doughty, Comley, Furlong
Mål: 0-1 (Riviere 23), 1-1 (Phillips 54), 2-1 (Fer 60)
Gule kort: QPR: Barton (49), Yun (84)

You must be logged in to post a comment Login