Newcastle reiste seg!

Oppdatert: 28. February 2015

To synkende skuter møttes lørdag til dyst. Med et horribelt resultat mot City sist, var bare seier godt nok for hjemmelaget.

Det var et Aston Villa-lag som ikke hadde vunnet på sine siste elleve seriekampene som ventet Newcastle i dag. Sherwoods menn har bare scoret alarmerende 13 ganger denne sesongen. Carver gjør fire endringer på laget som ble totalslaktet av Manchester City, deriblant tre endringer på midtbanen. I tillegg gis Riviere en sjelden mulighet til å vise seg fra start. Franskmannen har fremdeles til gode å finne nettmaskene i ligaen. Ellers må det noteres at vi fikk et gledelig gjensyn med Jonas Gutierrez, som ble tildelt en plass på benken for anledningen.

Innledningsvis er kampen preget av mye slurv fra begge lag. I løpet av de første tjue minuttene klarer verken hjemmelaget eller gjestene å etablere noe godt spill. Det er også et fåtall av sjanseskapning som er verdt å fremheve av starten på kampen.

Likevel er det Villa som kommer best i gang av lagene. Etter bare tre minutters spill slår gjestene et farlig innlegg inn i boksen. Ballen når frem på bakerste stolpe, men heldigvis får Janmaat avverget farligheten ved å komme først på ballen. En svært viktig inngripen av nederlenderen, da det var flere Villa-spillere som kom på løp på bakerste stolpe.

Det er ikke vanskelig å avsløre Villas taktikk for dagen. Villa-spillerne går for innlegg og lange baller i retning av muskuløse Benteke. I det 27. minuttet prøver belgieren seg på et akrobatisk brassespark inne i feltet, men Krul er med på notene og får avverget til corner. Benteke fortsetter å være et uromoment for gjestene utover i kampen, men får aldri til slike kliniske avslutninger som ble hans varemerke for to sesonger siden.

Det er Villa som har kommet best i gang på St. James’ Park, men i det 36. minuttet utspiller en situasjon som Newcastle-fansen har sett tidligere denne sesongen. Janmaat kommer oppover på høyre siden, får ballen, og legger deretter inn et meget presist innlegg. Innlegget når Cissé, som legger ballen til rette for seg selv, før han på klinisk vis avslutter bak en utspilt Brad Guzan i Villa-buret. Dette var senegaleserens ellevte scoring for sesong, og nederlenderens sjette målgivende pasning i ligaen.

Heretter handler det meste om Newcastle, i en kamp som viser seg å være særdeles underholdende.

Like før pause slår Ameobi en herlig corner. Riviere får gå opp og heade uforstyrret, men dessverre for franskmannen (og Newcastle-fansen) går ballen utenfor rektangelet.

Andre omgang starter greit sett med Newcastle-øyne; Newcastle synes å ha god kontroll på kampen. Dessverre må Newcastle også i denne kampen oppleve at en skadet spiller må forlate gressmatten. I det 60. minuttet må en fortvilet Haidara kaste inn håndkleet, og bli båret av banen. Han erstattes av en sulten ulykkesfugl i Ryan Taylor.

Ryan Taylor kunne imidlertid fått en fæl start på sin inntreden. Bare noen sekunder etter engelskmannens entré, sender Benteke ballen videre til Cleverly i Newcastle-feltet. Den tidligere United-spilleren drar av nevnte Taylor, og får til en avslutning på mål, men en mesterlig Krul avverger en marerittstart for innbytteren.

På to minutter, i henholdsvis det 66. og 67. minuttet, får Newcastle til to særdeles gode kontringer. Først ved Sissoko, deretter ved Obertan. Våre eksplosive menn tar dessverre ikke vare på muligheten. Særlig sistnevnte hadde en svært god mulighet til å øke Newcastles ledelse.

Det er mye som utarter seg på banen for øyeblikket. I det 69. minuttet er Ryan Taylor en reddende engel i boksen, da han er førstemann på ballen, etter et farlig innlegg fra tidligere Newcastle-spiller Charles N’Zogbia. Ett minutt senere tror et svært måljagende Villa-lag at de har klart å finne en sjelden vei til motstanderens-bur. Dessverre for målfattige Villa, og Benteke, blir scoringen avblåst for offside.

I det henholdsvis 74. og 75. minuttet får Newcastle to meget gode muligheter til å øke ledelsen. Først tester Taylor skuddfoten på frispark fra omtrent 18. meter. Guzan avverger til corner. På det påfølgende hjørnesparket ender ballen på bakerste stolpe på hodet til Perez. Spanjolen får til et farlig hodestøt, men ballen treffer feil side av stolpen.

Det legges til overraskende mye; lystavlen viser seks minutter. Imidlertid ror Newcastle seieren i land, uten å bli satt på prøve på overtid.

Dermed slår Newcastle et synkende skip i Aston Villa, som innehar 19. plass på tabellen, har bare scoret to på de siste ti kampene, og som nå ikke har vunnet på sine siste tolv Premier League-kamper. Mye av æren for dagens seier skal forsvaret ha. Coloccini og Williamson fikk i dag vist seg fra sine beste sider, og var stødige fra første hodestøt på ballen. Ellers er det verdt å merke seg at vi har fått en ny cornertaker i Ameobi – godt slått var de også!

Lagene:
Newcastle (4-4-2): Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Haidara (R. Taylor 60) – Obertan (Gouffran 77), Abeid, Sissoko, Ameobi – Riviere (Perez 72), Cisse
 Øvrige på benken: Woodman, Anita, Gutierrez, Armstrong
Aston Villa (4-3-3): Guzan – Hutton, Okore, Clark, Lowton (Bacuna 81) – Delph, Cleverley, Westwood – Agbonlahor (Weimann 72), Benteke, Sinclair (N’Zogbia 65)
 Øvrige på benken: Given, Sánchez, Gil, Grealish
Mål: 1-0 Cissè (37)
Gule kort: Newcastle: Williamson (52); Villa: Hutton (25), Lowton (45), Agbonlahor (62), Clark (82), Cleverly (90)

 

You must be logged in to post a comment Login