Debuterer med seier

Oppdatert: 10. July 2015

McClaren starter med et meget sterkt lag mot lille Gateshead i sin debut som Newcastle-sjef.

Han gir to debutanter sjansen fra start; den tidligere Nottingham Forest-duoen Darlow og Lascelles. På motsatt banehalvdel er den tidligere NUFC-spillereren Matthew Pattison å finne i hjemmelagets lagoppstilling.

Newcastle går rett i strupen på laget som spiller i The National League (nivå fem i England). Etter knappe seks minutter blir Haidara taklet i motstanderens felt. Dommeren dømmer straffespark, og Cisse setter ballen kontrollert i mål fra sekstenmeteren. Dette var Newcastles første straffespark siden Boxing Day borte mot Manchester United.

Verdt å bemerke er at også supporterne fortsatte å applaudere John Alder og Liam Sweeney i det 17. minuttet.

Stillingen er 1-0 til pause. McClaren sender et helt nytt lag i oppvarming i pausen. Hele laget skiftes ut i pausen, og det er mye ungt som preger laget som spiller andre omgangen. Der er det et gledelig gjensyn med blant andre Curtis Good, som ikke har spilt en eneste kamp siden han ble skadet med det australske A-landslaget i mars i fjor. Ellers må det fremheves at Birgirimana og Ferguson er gitt sjansen til å redde sin Newcastle-karriere – de har fått muligheten på henholdsvis høyre- og venstreback.

Resultatet blir 1-0. Dermed debuterer McClaren med seier i sin første kamp som sjef for The Magpies. Det meldes at Newcastle var nære frempå flere ganger, der særlig Armstrong og Sissoko skal ha hatt enorme sjanser til doble ledelsen i hver sin omgang.

Coloccini var også til stede, men var ikke i kamptroppen. Ellers fant ikke McClaren plass til Abeid, Marveaux, Cabella, Elliot eller Krul i dagens kamptropp. Kanskje sistnevnte var igjen ved stadion for å vise rundt sin landsmann, Wijnaldum? Det er ventet at PSVs kaptein blir annonsert som Newcastle-spiller i løpet av kvelden, etter at det meldes fra flere hold at den medisinske testen var vellykket.

For øvrig var det ikke plass i troppen til den unge firkløveren som nylig signerte sine første A-lagskontrakter med Newcastle, deriblant Jamie Sterry. Steven Taylor og Paul Dummett var også utelatt fra troppen, men forsvarsduoen har i henholdsvis svært lang tid og den siste tiden slitt med skadeproblemer. Alle i kamptroppen, utenom Vuckic, fikk en omgang i beltet i sesongens første oppkjøringskamp.

I løpet av helgen setter spillerne seg på et fly til USA. Der venter den videre sesongoppkjøringen, og tre kamper. Det blir spennende å se hvilke spillere som får bli med på treningsleiren, og om nye spillere slutter seg til Newcastle i tide.

Kampfakta:
Newcastle (første omgang) 4-2-3-1: Darlow – Janmaat, Williamson, Lascelles, Haidara – Anita, Colback – Sissoko, de Jong, Gouffran – Cisse
Newcastle (andre omgang) 4-1-3-2: Woodman – Bigirimana, Satka, Good, Ferguson – Tiote – Obertan, Perez, Aarons – Armstrong, Riviere.
Ubenyttede reserver: Vuckic
Mål: 1-0 Cissè (6),
Gule kort: Ingen

You must be logged in to post a comment Login