Ønsker Everton-spiller på lån

Oppdatert: 01. January 2017

Newcastle skal ha forhørt seg om muligheten for å hente Tom Cleverley (27) på lån, melder The Chronicle.

Linket til flere
Rafael Benitez ønsker seg mer kreativitet i midtbaneleddet. Vi har tidligere blitt linket til Chelseas Ruben Loftus-Cheek og Citys Fabian Delph. Spillerne er forstått å faktisk være på Newcastles radar. Men det kan være vansker i veien for at en overgang for en av duoen blir en realitet. Hva gjelder Chelsea-unggutten, er det blitt meldt at Antonio Conte primært er ute etter å leie ut spilleren til en Premier League-klubb, eller et lag i Championship som kan garantere mye spilletid. For Delphs vedkommende, kan hans enorme lønnsslipp i City være et problem for Newcastle.

Evertons Tom Cleverley, fremstår som en overgang som er enklere gjennomførbar. Spilleren som er utviklet i og har en rekker for Manchester United, har fått lite tillit denne sesongen. Han står bokført med kun fire kamper fra start i ligaen, og har ellers bare hatt knappe innhopp i seks andre. Cleverly var på den annen side en viktig bidragsyter forrige sesong, men trenerbytte og nyervervelser har gjort at 27-åringen har endt i skyggen.

Anvendelig spiller
Hvis Newcastle klarer å hente spilleren på lån, vil han kunne bekle samtlige roller på midtbanen. United-produktet kan således være en nyttig ressurs og bidragsyter. Newcastle vil være uten Diame og Atsu etter morgendagens kamp mot Blackburn i en måneds tid på grunn av Afrikamesterskapet. I tillegg vil Shelvey da ha to kamper igjen på sidelinjen som følge av suspensjonen. Aarons er også ute resten av sesongen. Midtbaneleddet vil være særlig sårbart nå i januar. Derfor vil et forsøk på en snarlig låneavtale med Everton virke særdeles logisk.

Spilleren er mest kjent for å opptre sentralt i banen, men har i Everton blitt brukt vel så mye i begge kantposisjonene. Han er ikke ukjent for Championship, og hadde en kjempesesong for Watford forrige gang Newcastle spilte i Championship. Da ble han kåret til årets spiller i Watford, og leverte elleve scoringer på 33 kamper. Cleverley har dog aldri vært i nærheten av å gjenta en slik produktiv sesong, og er ikke særlig kjent for å være målfarlig. Spilleren har også erfaring på den internasjonale arenaen – i Champions League for Manchester United, samt 13 kamper for A-landslaget. Han har også spilt for Leicester City, Wigan Athletic og Aston Villa – samtlige var låneopphold da han tilhørte de røde djevlene.

Det er ventet at Rafael Benitez håper å sikre spilleren på lån med en kjøpsrettsklausul – slik tilfellet er med Atsu.

You must be logged in to post a comment Login