Preview: Wolves – Newcastle

Oppdatert: 27. August 2010

Det er klart for 3. serierunde i Premier League, og takket være forrige helgs “henrettelse” av Aston Villa er det et Newcastle-lag med høy selvtillitt som ankommer Molineux lørdag ettermiddag.


Kick off: 16.00 Lørdag 28.08

Chris Hughton sendte ungguttene i ilden mot Accrington Stanley onsdag kveld, og lyktes dermed med å spare samtlige spillere som startet kampen mot Villa forrige helg. Dermed står Newcastle godt rustet foran det som er en tøff bortekamp. Wolverhampton på sin side beseieret Southend 2-1 etter ekstraomganger, men også de hvilte sine beste menn i ligacupens 2.runde. Wolverhampton har hatt en fin start på sesongen, og står med 4 poeng etter å ha slått Stoke hjemme i seriepremieren 2-1. Sist helg tok de et imponerende poeng på Goodison Park med 1-1.

Skadeproblemer

Til tross for en prikkfri kamp mot Villa, så er Newcastle relativt hardt rammet av skader for tiden. Verken Steven Taylor, Dan Gosling, Danny Simpson, Xisco eller Leon Best er klare til denne kampen. Sol Campbell er fortsatt i opptrening, mens Danny Guthrie foreløpig er usikker til denne kampen. Førsteelleveren er fortsatt sterk, men det gir Chris Hughton færre alternativer til denne kampen. Med den gode prestasjonen mot Villa vil det dessuten være svært overraskende om Hughton velger å forandre på laget. Det vil isåfall bli tredje kamp på rad med uforandret startoppstilling, da det også var de samme 11 som startet mot Manchester United på Old Trafford.

Ulvene trives hjemme

Wolverhampton på sin side har Stephen Hunt og Michael Knightly skadd til denne kampen, mens blant andre Steven Fletcher og Jelle Van Damme er usikre kort for manager Mick McCarthy. McCarthy er mannen som førte Sunderland til nedrykk i 2003, mens han også hadde en finger med i spillet da Mackems rykket ned i 2006, da ble han imidlertid sparket når det gjensto to måneder av sesongen. Wolverhampton lyktes med å beholde plassen i fjorårets Premier League, mye takket være deres gode hjemmeform. De har vist seg som et vrient lag å slå, og Newcastle bør være forberedte på en tøff og fysisk affære i lørdagens bortekamp.

Elendig statistikk

Molineux har historisk sett vært en vanskelig arena for Newcastle, og de kan vise til en begredelig statistikk der de siste tiårene. Det ble heller ikke mer enn et fattig poeng da Newcastle spilte sin hittil eneste Premier League kamp på Molineux, Alan Shearer sikret den gang ett poeng med sin scoring i kampen som endte 1-1 i 2002.

Watch out for:

– Mike Williamson. Har hatt en strålende start på sin Premier League karriere med to solide kamper hittil. På søndag blir han en av nøkkelene om Newcastle skal ta med seg poeng hjem.
– Sylvain Ebanks-Blake. Hadde en vanskelig sesong i fjor etter at han ble toppscorer i Championship da klubben rykket opp i 2008/09 sesongen. Forrige helg åpnet han scoringskontoen, og den tidligere Manchester United spilleren er en hurtig spiss som vet hvor målet står.

Sannsynlig lagoppstilling:

Steve Harper; James Perch, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Jose Enrique; Wayne Routledge, Joey Barton, Alan Smith, Jonas Gutierrez; Kevin Nolan; Andy Carroll

Dommer: Stuart Attwell. Sto for en av de rareste dommeravgjørelsene de senere årene i en kamp mellom Watford og Reading. Se den hendelsen her.

Kampstart er lørdag kl.16.00, og kampen vises direkte på TV2 PL3

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login