Preview: Blackpool (h)

Oppdatert: 10. September 2010

Newcastle tar imot Blackpool til dyst på SJP lørdag ettermiddag, i en kamp som absolutt må vinnes om laget skal ha noen ambisjoner denne sesongen. Her finner du siste nytt før oppgjøret.

Chris Hughton kan si seg godt fornøyd med seriestarten. Laget hans står nemlig med fire poeng hittil, etter én kamp hjemme og to på fremmed gress, deriblant mot Manchester Unied på Old Trafford. Dette har ført skjærene opp på en 8. plass på tabellen. Lagmoralen sies å være på topp, mens signeringene av de internasjonale stjernene Cheick Tioté og Hatem Ben Arfa neppe har lagt en demper på optimismen på Tyneside.

Fem mann på skadelisten
Steven Taylor, Danny Simpson, Dan Gosling, Leon Best og Danny Guthrie er alle ute med skader. I tillegg er Xisco suspendert på grunn av det røde kortet han pådro seg i reservelagskampen mot Sunderland for en drøy uke siden. Ameobi er tilgjengelig igjen, men “Sholadinho” må nok finne seg i en plass på benken. Viktigst av alt er det at Andy Carroll også er tilbake i trening, og rapporteres å være klar til morgendagens batalje.

Vi tror på samme lag som kjempet seg til ett poeng borte mot Wolves for to uker siden:

Ben Arfa og Tiote får sannsynligvis muligheten til å debutere som innbyttere i 2. omgang, når laget forhåpentligvis allerede rir på en komfortabel ledelse.

Motstander med høy selvtillit
Blackpool var ikke levnet store håp før sesongen startet. De ble spådd en tapper kamp mot nedrykk, etter at de på senasjonelt vis rykket opp til Premier League via playoff i mai. The Seasiders, som de kalles, har imildertid fått en overraskende god start på sesongen og står med like mange poeng som Newcastle. I første runde overrasket de hele balløya med en utrolig 4-0-seier borte mot Wigan. Ian Holloways mannskap ble imidlertid sendt fort ned på jorda igjen da de tok turen til Emirates Stadium for å møte Arsenal den påfølgende helga og ble sendt hjem med seks baklengs. I forrige ligakamp ble det et respektabelt 2-2-resultat hjemme mot Fulham.

Begrenset spillermatieriell
Blackpool har den desidert svakeste stallen i Premier League på papiret. Faktisk innehar laget så få profiler at selv flere klubber fra divisjonen under ser mer farlige ut. De mest kjente spillerne er David Vaughan (ex-Everton), DJ Campbell (ex-Birmingham), Jason Euell (ex-Charlton), klubblegenden Brett Ormerod og Marlon Harewood, som var på utlån hos Newcastle i fjor.

Innbyrdes oppgjør
Lagene møttes to ganger forrige sesong. Blackpool vant 2-1 på hjemmebane, mens Newcastle tok revansje og slo de oransje 4-1 på SJP. Ellers er det ingen flere møter i nyere tid.

Kampen starter klokken 16.00 lørdag ettermiddag og vises på Altibox og TV2 Sumo. Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login