Preview: Wolves-Newcastle

Oppdatert: 29. September 2011

Newcastle flyr fortsatt høyt i Premier League og søndag går turen til Molineux hvor Mick McCharty og hans krigere står på motsatt banehalvdel.

Kick off: Lørdag 1. Oktober

Fortsatt ubeseiret
De fleste er nok enige om at Newcastle ikke har hatt det tøffeste kampprogrammet i starten av denne sesongen, men det er likevel imponerende hvordan Alan Pardew og hans team har plukket 12 poeng fra de seks første kampene – og det uten å tape en kamp. Arsenal hjemme var ingen enkel oppgave, Sunderland borte er årets kamp og den som medfører desidert mest press på spillere og ledere, Villa Park er ingen stadion hvor man enkelt tar med seg poeng.Seks poeng hjemme mot Blackburn og Fulham forventes, men det har vært langt fra noen selvfølgelighet siste 6-7 årene. Med andre, så kan man ikke si annet enn at Alan Pardew har gjort en strålende jobb sålangt og spillerene har vært formidable. Det er allikevel langt igjen enda, og fjerdeplassen som Newcastle inneholder for øyeblikket blir nok tapt iløpet av Oktober. Wolves borte er en tøff batalje, men et lag som Newcastle slår på en god dag.

Skadeproblemene begynner å lette for Alan Pardew, og bortsett fra Mike Williamson og Haris Vuckic kan han nå velge fra en skadefri tropp, med noen forbehold. Shola Ameobi og Alan Smith var småskadet forrige uke, men det vil neppe ha noen innvirkning på førsteelleveren til lørdagens kamp.

Det store spørsmålet for mange er nok hvorvidt vi får se Hatem Ben Arfa starter kampen. Med tanke på at laget presterte godt sist, og at franskmannen har vært lenge ute så er nok det mest sannsynlige scenarioet at han begynner kampen på benken. Med Marveaux og Ben Arfa på benken så er det iallefall nok krutt til å gjøre Karl Henry svimmel nok, om han ikke er utvist før de kommer på banen utover i andre omgang.

Break a leg!
Hvor mange ganger iløpet av fjorårets sesong sto ikke manager Mick McCarthy og forsvarte pubspillerne(ifølge Joey Barton) sine etter stygge episoder som kom på løpende bånd. Karl Henry sto for en av sesongens, kanskje til og med en av historiens styggeste taklinger i Premier League, da han i en kamp mot Wigan taklet Jordi Gomez. Da har vi heller ikke nevnt kampen mot Newcastle hvor han uten fnugg av tvil var ute etter å kveste Joey Barton. Disse taklingene foregår mens ex-mackem manager Mick McCarthy slår knyttnever på sidelinjen. Forhåpentligvis kommer våre spillere hjem til Tyneside uten å måtte innom røntgenavdelinga i West Midlands.

På skadelisten hos ulvene finner vi Richard Stearman, Sylvan Ebanks-Blake, Kevin Foley, Jody Craddock og Ronald Zubar. Alle ble skada av Karl Henry i forrige uke.

Wolves startet sesongen lovende, men i de tre siste kampene har det blitt tre strake tap mot henholdsvis Tottenham og QPR hjemme, mens de måtte se seg slått av Liverpool på Anfield for en uke siden.

Fjorårets oppgjør på Molineux endte forøvrig 1-1. Sylvan Ebanks Blake ga Wolves ledelsen før hvilen, mens Andy Carroll utlignet etter pause med en fantomheading.

Watch out for
– Steven Fletcher. Hadde en positiv vårsesong i Wolvestrøya og scoret i forrige kamp mot Liverpool.

– Yohan Cabaye. Vil forsøke å styre kampen på lignende vis som han gjorde på Villa Park for to uker siden.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Obertan, Tiote, Cabaye, Jonas; Ba, Best

Dommer: Mark Halsey

TV: Kampen vises på TV2 PL 2

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login