Preview: Blackburn (h)

Oppdatert: 23. September 2011

Newcastle har fått en kjempestart på sesongen og må finne seg i å være favoritt når Blackburn tar turen til St. James’ Park. Gjestene har imidlertid vunnet sine fem(!) siste på Tyneside, så her bør ingenting tas for gitt.

NEWCASTLE
Den positive 1-1-kampen borte mot Villa forrige helg ble fulgt opp med en thriller av en fotballkamp da Nottingham Forest ble slått 4-3 i Ligacupens 3. runde. Newcastle har enda til gode å tape en obligatorisk fotballkamp så langt denne sesongen og ligger på en flott 4. plass med ni poeng av 15 mulige. En annen ting å glede seg over er at Ben Arfa fullførte 70 minutter i sitt comeback uten problemer i midtuken, samt at Marveaux hadde en strålende forestilling i samme oppgjør. Om disse starter er heller tvilsomt, men det er forventet at de får spilletid i 2. omgang. Når det gjelder skader er Smith, Santon, Vuckic og Williamson ute, mens Shola Ameobi er usikker.

Vi tror at samme lag som startet mot Villa får fornyet tillit i morgen: Krul, Simpson, R. Taylor, S. Taylor, Coloccini, Gutierrez, Obertan, Cabaye, Tiote, Best, Ba.

MOTSTANDEREN
Blackburn fikk en horribel start på sesongen med bare ett poeng på fire runder. I kampen hjemme mot Everton hadde laget to straffespark til å avgjøre kampen på stillingen 0-0, men de blåhvite misset begge. I stedet fikk bortelaget muligheten fra ellevemetersmerket på overtid, og nåværende Arsenal-spiller Arteta gjorde ingen feil. Rovers har imidlertid hevet seg i det siste. De slo overraskende nok et annet kriserammet lag, Arsenal, 4-3 på Ewood Park i forrige runde. Seieren ble fulgt opp med et oppskriftsmessig avansement i Ligacup-kampen mot Leyton Orient (3-2).

Dunn og Nelsen er utilgjengelige, mens Morten Gamst Pedersen er halvskadet og dermed trolig ikke spiller fra start. Sistnevnte fikk et hardt møte med Newcastle i fjor da Joey Barton slo nordmannen i magen, utrolig nok uten å bli utvist.

INNBYRDES OPPGJØR
Blackburn har virkelig et solid balletak på Newcastle på St. James’ Park. Samtlige av de siste fem møtene har endt med Rovers-jubel til tross for at Newcastle har vært favoritt i dem alle. I fjor ble det 1-2 da Carroll scoret vårt eneste mål. Vi må helt tilbake til 04/05-sesongen for å finne sist gang Newcastle gikk seierende ut av et tilsvarende møte. Den gang ble det 3-0 da Shearer, O’Brien og et selvmål hjalp The Magpies til å ta alle poengene.

TV-INFO
Kampen starter klokken 16.00 lørdag ettermiddag og vises direkte på TV2 Sumo. Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login