Preview: Tottenham (h)

Oppdatert: 15. October 2011

Newcastle får besøk av formlaget Tottenham søndag ettermiddag. Pardews mannskap har fått en flott start på sesongen med 4-3-0 på syv kamper, men møter et Spurs-lag som virkelig har funnet seiersoppskriften etter en treg start.

Tabellen er for en gangs skyld hyggelig lesning for alle Toon-supportere. Fjerdeplass, 15 poeng og syv kamper uten tap er fasiten for de sorthvite. Selv om motstanden har vært forholdsvis svak, er det vanskelig å ikke glede seg over de gode resultatene. Spesielt hyggelig er det at både Tim Krul og midtstopperne leverer bra, samtidig som at Demba Ba har hevet seg betraktelig etter at Ramadan var over. Senegaleseren står med fire mål på de to siste kampene, og er med det en av PLs mest effektive spisser hittil.

Pardew har et luksusproblem når han skal ta ut laget. Elleveren som har vært med på å slå Blackburn og Wolverhampton har på ingen måte spilt seg ut, og selv om den tidligere Charlton- og West Ham-manageren kan plukke av både Santon, Ben Arfa og Marveaux, så spørs det om han ikke velger å stå fast ved ordtaket “never change a winning team”. Vi tror derfor at Newcastle stiller med følgende lag: Krul – R. Taylor, S. Taylor, Coloccini, Simpson – Gutierrez, Cabaye, Tiote, Gutierrez – Ba, Best

På skadelisten finner vi heldigvis stort sett bare spillere som neppe hadde forsvart en plass i lagoppstillingen likevel. Willamson er definitivt ute, mens Guthrie, Vuckic og Ameobi-ene alle er usikre. Cabayes skade i landskampen mot Albania var ikke alvorlig, og franskmannen spilte en time i 1-1-kampen mot Bosnia i midtuken. Demba Ba skal også være tilbake.

MOTSTANDEREN
Spurs fikk ingen god åpning på sesongen med 0-3 på Old Trafford og hele 1-5(!) hjemme mot Manchester City. Harry Redknapps disipler har imidlertid snudd trenden og har tolv poeng av tolv mulige på de fire siste, hvor to av seierne kom mot Liverpool (4-0) og erkerival Arsenal (2-1).

Heldigvis for Newcastle kan det se ut til at både Gallas, Dawson, Huddlestone og Adebayor ser ut til å miste kampen da alle er karakteristert som “høyst tvilsomme” foran oppgjøret. Aaron Lennon, som scoret utligningsmålet i den tilsvarende kampen i fjor, skal imidlertid være tilbake fra skade.

Spurs ligger for øvrig på en 6. plass med 12 poeng – tre mindre enn Newcastle – og vil gå forbi oss dersom de vinner med to eller flere mål. De har også en kamp i bakhånd ettersom sesongpremieren ble utsatt på grunn av opptøyer i London.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har et godt tak på Spurs på hjemmebane. Siden 2000 står vi med syv seiere, en uavgjort og ett tap i ligasammenheng. For som var supportere på 90-tallet så er det vanskelig å komme over utklassingene av Spurs på 7-1 i 96/97 og 6-1 i 99/00. I fjor ble det 1-1 etter at Coloccini så ut til å bli matchvinner helt til Lennon puttet på overtid.

TV-info
Kampen vises direkte på TV2 PL HD1 og starter klokken 17.00 søndag ettermiddag. Diskuer oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login