Preview: Wigan – Newcastle

Oppdatert: 27. April 2012

Ligaens mest formsterke lag tar turen til Wigan i morgen ettermiddag når topp møter bunn.

Kick-off: lørdag 28. april klokken 16.00

Seks av seks
«Magpies» flyr som kjent høyt om dagen da de har seks seire av seks mulige. Man må et stykke tilbake i tid for å finne en bedre formkurve; Kevin Keegan og hans «Entertainers» gikk seirende ut av syv sammenhengende kamper i sesongen 96/97.

Wigan på sin side framstår langt ifra som en av PLs nåværende «dumpekandidater», noe som bekreftes om man tar i bruk formtabellen. Med fire seire og to tap på de siste seks, har de virkelig tatt grep i bunnkampen, og tre av seirene kom mot henholdsvis Liverpool, Man Utd og Arsenal. Det skal sies at «the Latics» er hakket kvassere på bortebane enn i sin egen stue.

Vidt forskjellige utgangspunkt

16 mål: Har Ba skutt oss til CL?

De sorte og hvite besitter den viktige fjerdeplassen og ligger for øyeblikket tre poeng foran Tottenham på plassen under – i tillegg til å inneha fire poengs forsprang på Chelsea på sjetteplass. De er med andre ord med i kampen om deltakelse i neste sesongs Champions League og vil med seier, samt tap for Arsenal, kunne gå opp à poeng med Wengers gutter med en kamp til gode. «The Gunners» møter Stoke på Britannia på samme tidspunkt som vår egen kamp på DW Stadium.

Wigan kjemper for overlevelse og ligger på en lei 17. plass med en kamp mer spilt enn Bolton på 18. Det skiller ett poeng mellom lagene, som betyr at Wigan er avhengig av andres hjelp for å kunne spille i det gjeveste selskap også neste sesong.

Spillere vender tilbake
Newcastle har kun to spillere ute med langtidsskader; Sammy Ameobi og Steven Taylor med henholdsvis kneskade og en røket akillessene. Marveaux og Obertan er tilbake i trening, men ikke kampklare.

For Wigans del er di Santo usikker etter å ha haltet ut av kampen mot Fulham forrige runde, mens Rodallega håper å være tilbake etter nesten to måneder på sidelinja. Forsvarspiller Stam er høyst tvilsom. Crusat kan være tilbake.

Giftig duo: Cabaye og Cissé.

Watch out for:
Yohan Cabaye – spilleren har fått en ny vår under formasjonen som tillater ham en mer offensiv rolle.

Victor Moses – mannen med det bibelske navnet har stor fart og nokså gode avslutteregenskaper.

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, Jonas, Tioté, Cabaye, Ben Arfa, Ba, Cissé

Dommer:
Mike Dean

TV:
Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD3.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login