Protest eller hærverk?

Oppdatert: 27. April 2012

Nok en gang har Newcastle Uniteds stadion blitt utsatt for hærverk, noe som får flere til å spørre om dette er en legetim måte å protestere på.

 

 

Dette får debatten i gang igjen om det faktisk var det rette steget med navneendringen. Debatten rundt eierskapet i klubben og det sjokkerende navneskiftet har stilnet som lagets resultater har overgått alle forventning. Heldigvis for eier Mike Ashley vil mange si. Fansen er vanligvis ikke like protesterende når laget vinner fotballkamper. Men tydeligvis er ikke alle helt enige.

Det lokale politiet mener taggingen har foregått i morgentimene Fredag. Politiet ser på dette som hærverk og skade mot klubbens eiendeler, og behandler saken derretter. Dette er tredje gang etter at det originale navneskiltet ble fjernet fra stadion, at pøbler har sprayet graffiti med påskriften St. James’ Park. Forrige gang ble gjerningsmannen pågrepet. En 29 år gammel arbeidsledig supporter, som likevel ble hyllet av Toon Army. 29 åringen ble idømt en bot, og bortvist fra klubben på livstid. Toon Army bøtet på noe av dette ved å betale boten for den arbeidsledige 29 åringen.

Politiet leter fortsatt er siste gjerningsmann, men meningene blant fansen er nok delte på om dette er hærverk, eller en legitim protest mot Ashleys regime, og måten klubben drives på-

Hva mener du?

Diskuter i vårt forum

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login