Setter Robson på sokkel

Oppdatert: 26. April 2012

Newcastle United kan i dag fortelle at de vil sette opp en statue av Sir Bobby Robson utenfor stadions sørvestre hjørne. Statuen vil bli avduket før hjemmekampen mot Manchester City søndag 6. mai.

En ni og en halv fot (nesten tre meter) store bronseskulpturen vil få sin plass utenfor det sørvestre hjørnet av stadion, og vil bli avduket under en seremoni klokken 11.30 (norsk tid), før sesongens siste hjemmekamp mot Manchester City. Tidligere spillere og trenere som jobbet under Sir Bobby Robson vil være tilstede under seremonien, såvel som manager Alan Pardew og hans stab. Blandt gjestene vil være Sir Bobbys enke, Lady Elsie Robson og hennes familie, i tillegg til represenanter fra The Sir Bobby Robson Foundation og skulptør Tom Maley.

Administrerende direktør i Newcastle, Derek Llambias er stolt over å ha fått på plass denne statuen.
– Det er oss en glede kunne hedre Sir Bobby Robson på denne måten. Han var en stor mann og ambassadør for denne klubben og for byen. Han oppnådde stor suksess som manager for Newcastle United, og denne statuen er en fin måte for klubben å huske han.

Også enken Elsie er fornøyd med statuen.
– Det er veldig passende at det vil være en hyllest til Bob utenfor klubbens stadion. Det var her hans kjærlighet til fotballen begynte. Som liten gutt kom han hit med sin far og han sto nok mest sannsynlig i kø for å komme inn på stadion der statuen vil bli plassert. Min manns karriere førte han til mange plasser i verden, men i hjertet var han alltid Newcastle-supporter. Han elsket klubben og var veldig stolt over å være deres manager. Jeg synes statuen ser veldig bra ut, og er veldig glad for at Newcastle United betaler for den.

Statuen ble bestilt av Newcastle i fjor høst og hyller den tidligere Newcastle- og England-manageren. Robson var manager i Newcastle fra 1999 til 2004, og ledet Newcastle til Champions League to ganger og til semifinalen i UEFA-cupen våren 2004. Robson var født i County Durham, like utenfor Newcastle og var supporter av klubben hele sitt liv, og frem til han døde 31. juli 2009.

You must be logged in to post a comment Login