Preview: Wigan (h)

Oppdatert: 21. October 2011

Newcastle har en gyllen mulighet til å sanke ytterligere poeng når de tar imot Wigan på SJP i morgen ettermiddag. Her får du siste nytt før oppgjøret der hjemmelaget er storfavoritt.

Tabellen ser bare penere og penere ut sett med Newcastle-øyne. Vi er nå ubeseiret på åtte kamper og står med fantastiske 4-4-0 i serieåpningen. Dette gjør at vi nå innehar 4. plassen på tabellen, kun bak Manchester-lagene og Chelsea. Sist ble det 2-2 mot Tottenham i en svært spennende fotballkamp. Newcastle lå under to ganger, men magi av Jonas Gutierrez og innbytter Shola Ameobi gjorde at vi sikret oss et velfortjent poeng.

I den kampen fikk Ben Arfa en god del spilletid i 2. omgang, og selv om han ikke fikk vist sitt beste, var Pardew full av lovord om franskmannen etter matchen. Samtidig hadde både Ameobi og Santon spennende innhopp. Det er med andre ord hard kamp om plassene i startelleveren på Tyneside, noe som ikke akkurat er dagligdagskost for klubben.

Den som definitivt ikke spiller oppgjøret for Newcastles del er Williamson som er ute med en skade. Ellers kan Pardew plukke fra en skadefri tropp. Det blir spennende å se hvem manageren velger å starte med. Vi tror at han går for samme lag som han har gjort i de tre siste kampene.

MOTSTANDEREN
Wigan åpnet bra med fem poeng på de første tre kampene, men har etter det falt som en stein på tabellen. The Lactics har tapt de fem siste og ligger nest sist. I forrige kamp ble det 1-3 hjemme mot bunnrival Bolton, som heller ikke har imponert denne sesongen. Manager Roberto Martinez er veldig presset foran morgendagens kamp og bør helst ha med seg minst ett poeng sørover for å sitte i noen uker til.

Wigan, som ikke har en eneste mann på skadelista, har for øvrig to ex Newcastle-spillere i stallen. Kaptein Gary Caldwell og venstreback Van Aanholt har begge fartstid på Tyneside. N’Zogbia ble solgt til Aston Villa i sommer, noe som gjør at de største gjenværende profilene er angrepstrioen Hugo Rodallega, Victor Moises og Frederico Di Santo.

INNBYRDES OPPGJØR
Newcastle har et godt tak på Wigan på hjemmebane. Lagene har møttes fem ganger på SJP siden PL ble opprettet, og The Magpies står med tre seiere og to uavgjorte. Det skal imidlertid nevnes at de to poengdelingene har kommet de to siste sesongene. Både i fjor og i sesongen vi rykket ned endte det 2-2 på SJP.

TV-INFO
Kampen spilles klokken 16.00 lørdag ettermiddag og vises direkte på TV2 PL HD3. Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login