Preview: Blackburn – Newcastle

Oppdatert: 25. October 2011

Onsdag kveld er det klart for fjerde runde i ligacupen og Newcastle reiser til Lancashire for å møte Premier Leagues tabelljumbo.


Kick off: Onsdag 26. Oktober, kl. 21.00

Gått omveier til fjerde runde
Newcastle har på papiret hatt en relativt enkel reise mot morgendagens fjerde runde kamp, men prestasjonene har ikke vært helt på topp og derfor har også begge kampene gått til ekstraomganger hvor Newcastle til slutt har trukket det lengste strået. Verdt å merke seg er også at dette er tredje strake bortekampen vi har i turneringen denne sesongen. Cup-eventyret begynte i Scunthorpe på Glanford Park, før vi altså i sist runde slo Nottingham Forest på City Ground. Nå venter Steve Kean og hans Blackburn på Ewood Park, og det er en overkommelig oppgave for et Newcastle lag som mest sannsynlig vil bestå av blant andre Hatem Ben Arfa, Sylvain Marveaux, Davide Santon.

Alan Pardew har knapt hatt et eneste feiltrinn denne sesongen, og hans uttalte cupambisjoner vil nok bety et mannskap hvor en kjerne av førstelagsspillere beholdes. Noen skader i troppen er det dessverre blitt i etterkant av seieren mot Wigan. Shola Ameobi mister en drøy måned med en hamstringskade, Steven Taylor brakk nesa i samme kamp, mens Cheik Tiote også mister denne kampen. Dermed vil det bli rokkeringer, men det skal være overkommelig med tanke på at vi for øyeblikket har en solid benk.

We played fantastic….oh wait, we lost 4-0
Goddag mann økseskaft, Steve Kean. Blackburns skotske manager lever som regel på en egen planet når han ser laget sitt spille. Blackburn spiller ifølge Kean alltid godt, og etter hver kamp hører vi han si det er “a lot of postive to take from this game”. Such a shame you´re bottom Mr.Kean.

The Masterplan

Det er ingen overraskelse at laget ligger der de gjør. Kylling-eierene fra India har vært en skandale for klubben som vant Premier League i 1995, og flere spillere forsvant ut døra i sommer uten at det ble gjort merkbare investeringer inn. På lørdag spiller Blackburn skjebnekamp borte mot Norwich, og derfor er det ikke usannsynlig at Steve Kean vil spare en del av sine “viktigste” spillere mot Newcastle. I det store og det hele betyr cupen minimalt når man ser Championship i hvitøyet. Det kan naturlignok slå begge veier da de nest-beste spillerene alltid vil bevise hva de er kapable til.

Watch out for

Hatem Ben Arfa – Forhåpentligvis er Europark tilstede i tilfelle Gael Givet og Michel Salgado er på banen.

Steve Kean – Underholdningsobjekt nummer en på Ewood Park.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Santon, Simpson, Coloccini, R.Taylor; Marveaux, Cabaye, Guthrie, Løvenkrands; Ben Arfa, Best

Dommer: Robert Madley

Kampen vises dessverre ikke på TV. Canalplus har rettighetene til ligacupen i Norge, og sender Stoke-Liverpool. Glem ikke at dette krasjer med Tangerudbakken på TvNorge.

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login