Preview: Wigan (b)

Oppdatert: 01. January 2011

Newcastle tar turen til DW Stadium for å møte Wigan i en viktig sekspoengskamp søndag ettermiddag. Her får du siste nytt før oppgjøret.

Etter pangdebuten til Pardew i 3-1-seieren mot Liverpool, har det gått nedover med Newcastle, som nå står med to strake tap. Den dalende formkurven har ført til at skjærene befinner seg på en 12. plass, bare tre poeng overnedrykksstreken.

Bortestatistikken er brukbar (3-1-5), men det er verdt å merke seg at de tre siste kampene på fremmed gress har endt med forholdsvis klare tap.

På skadefronten er som vanlig Gosling, Ben Arfa og Ryan Taylor ute. Carroll ble også nylig skadet, noe som åpner døren for etterlengtede PL-starter for Ranger og Løvenkrands. Nolan og Enrique skal være klare igjen etter å ha vært ute med småskader.

Wigan så ut til å ha stø kurs mot nivå to, men Roberto Martinez’ mannskap har karret seg over streken ettersom de ikke har tapt på fire kamper. Sist stjal de med seg et poeng hjemme mot Arsenal etter å ha utlignet til 2-2 med bare ti mann på banen. N’Zogbia var mannen som ble utvist, og han er følgelig suspendert i møtet med sine gamle lagkamerater i morgen.

Lagene møttes tidligere i sesongen. Da scoret nevnte N’Zogbia to mål tidlig i kampen foran sjokkerte hjemmefans på SJP, men Newcastle kjempet seg tilbake i kampen og fikk med seg et fortjent poeng da Coloccini headet inn 2-2 på overtid.

Newcastle har tradisjonelt sett alltid slitt borte med Wigan. De fem siste oppgjørene har endt med ettmålstap. Sist, i nedrykkssesongen 2008/09, ble det 1-2 med Guthrie som vår eneste målscorer.

Kampen starter klokken 17:00 søndag og vises direkte på TV2 PL HD1. Vi minner om at supporterklubben arrangererer supportertreff på Tempest i morgen. Vel møtt!

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login