Preview: Tottenham – Newcastle

Oppdatert: 27. December 2010

Newcastle reiser til hovedstaden for å møte Tottenham allerede tirsdag ettermiddag. Kun 46 timer etter sluttsignalet lød hjemme på St. James på Boxing Day er det altså en ny tøff oppgave. Her får du siste nytt foran oppgjøret.


Newcastle har enorm statistikk på deres turer til hovedstaden denne sesongen. Både Chelsea, West Ham og Arsenal har blitt besøkt i tur og orden, og alle tre kampene har endt med Newcastle seier. Ikke dårlig for en klubb som hadde “London-syndromet” for noen år tilbake. Tottenham innehar for øyeblikket femteplassen i Premier League og har alle tiders mulighet til å klatre enda høyere på tabellen enn hva tilfellet var i fjor. En ny stor test for Alan Pardew som kun har fått bryne seg på den aller ypperste eliten av Premier League sålangt i sin Newcastle-karriere.

Skader og suspensjoner

Det rapporteres at Andy Carroll fikk seg en liten smell under kampen mot Man.City, men Alan Pardew uttalte at det skal være uproblematisk i forhold til tirsdagens kamp. Shola Ameobi sto over Søndagens kamp, og vi antar at han også er uaktuell til møte på White Hart Lane. Ryan Taylor, Hatem Ben Arfa og Dan Gosling er alle skadet og uaktuelle til kamp. Kaptein Kevin Nolan fikk sitt femte gule kort for sesongen mot Man.City og må stå over denne kampen.

Andy Carroll er i storform.

William Gallas, Tom Huddlestone, Ledley King, Jamie O´Hara og Jonathan Woodgate er alle skadet for Tottenham. Jermain Defoe pådro seg rødt kort mot Aston Villa på Boxing Day og mister denne kampen. Vår gamle stopperkjempe Jonathan Woodgate mister altså dette oppgjøret, men ex-magpies Jermaine Jenas og Sebastian Bassong vil sannsynligvis være innvolvert mot sin gamle klubb. Vår egen Wayne Routledge vil også møte sin gamle klubb, han var Tottenham spiller fra 2005 til 2008, men skader satte en stopper for Spurs karrieren og det ble med 5 seriekamper og to utlån før han forlot Tottenham på permanent basis i Januar 2008.

One to watch

– Rafael van der Vaart. Årets kjøp i Premier League. Scorer mål, er kreativ og har tatt Tottenham til et høyere nivå.

Andy Carroll. Premier Leagues beste spiss denne sesongen. I denne type kamper er han ekstra viktig, fordi vi får ikke mange målsjanser på White Hart Lane.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Barton, Tiote, Jonas; Ranger, Carroll

Dommer: Anthony Taylor

Kampen sendes direkte på Tv2 PL2.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login