Preview: Newcastle – West Ham

Oppdatert: 03. January 2011

Newcastle leverte en imponerende kamp mot nedrykkstruede Wigan og tok med seg 3 poeng fra DW Stadium, nå venter et av de andre nedrykkstruede lagene hjemme på St. James Park.
Kick off: Onsdag 5. Januar kl. 20.45

Taktisk triumf for Pardew

Man kan mene mye om det som har skjedd rundt managersituasjonen i Newcastle den siste tiden, men faktum er at Alan Pardew fortjener litt skryt etter søndagens seier mot Wigan. Det var et disiplinert lag som kjempet for hverandre i 90 minutter med en klar plan. Dermed endte det i tre verdifulle poeng foran et fantastisk knippe av tilreisende Newcastle supportere. Nå venter Pardews gamle klubb West Ham United hjemme på St. James. Klubben han førte tilbake til Premier League i 2005, og rett til Fa-Cup finalen i 2006. West Ham startet denne sesongen sjokkerende dårlig hvor de også gikk på et tap mot Newcastle hjemme på Boleyn Ground i Oktober. De har derimot hatt en positiv juleperiode og har plukket 7 poeng på deres 3 siste kamper, og de har med det klatret over nedrykkstreken for første gang denne sesongen.

Shola Ameobi håper på nok en nettkjenning mot West Ham.

Trolig samme lag

Samtlige spillere som fikk muligheten mot Wigan grep sjansen og la ned en god innsats, derfor er det lite trolig at Pardew kommer til å gjøre store forandringer foran onsdagens kamp. Andy Carroll er fortsatt skadet, og det vil garantert åpne for en ny sjanse for Shola Ameobi. Peter Løvenkrands hadde kanskje sin beste kamp for året mot Wigan, og selv om han sliter litt på dette nivået så er alternativene bak han ganske få. Mulighetene ligger da i enten Nile Ranger eller Leon Best. Utenom Carroll, så er Hatem Ben Arfa og Ryan Taylor også på skadelisten.

Et lag i fremgang

Som nevnt har West Ham hatt en oppadgående formkurve, og de står med fire strake kamper uten tap før onsdagens kamp. Mye av deres spill avhenger av nøkkelspillere som Robert Green, Scott Parker og Carlton Cole, og de vil være helt avhengige av at disse presterer mot Newcastle for å ta med seg poeng. På skadelisten har The Hammers blant annet Ilunga, Hitzlsperger og Da Costa.

Godt tak på West Ham

Statistikk er til for å brytes, noe Newcastle viste mot Wigan på søndag. Vi får håpe det ikke blir et nytt brudd i statistikkene når West Ham kommer på besøk, for faktum er at Newcastle har et veldig godt tak på gjestene fra Øst-London hjemme på Tyneside. På de siste åtte kampene har det blitt fire seiere, fire uavgjorte og ingen tap. Sist lagene møttes var for ganske nøyaktig to år siden. 10. Januar 2008 endte det 2-2 i en spennende fotballkamp hvor Michael Owen først sendte Newcastle i føringen. West Ham snudde kampen og ledet 2-1, men så dukket Andy Carroll opp og scoret sitt aller første mål for Newcastle i hans første kamp fra start på hjemmebane i svart og hvitt.

One to watch

– Shola Ameobi. Når Shola først får hull på byllen, så pleier han å levere varene i noen kamper før formen forsvinner.

– Scott Parker. Tok over kapteinsbindet etter Shearer i sin tid på St. James Park. Nå er han kaptein og selve drivkraften hos West Ham.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Taylor, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez; Løvenkrands, Ameobi

Dommer: Mike Dean

Kampen vises ikke på en av Tv2 sine tre Premier League kanaler, men den er tilgjengelig for Tv2 Sumo og Altibox kunder.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login