Preview: West Ham – Newcastle

Oppdatert: 21. October 2010

Newcastle møter tabelljumbo West Ham til tv-sendt dyst på Boleyn Ground lørdag kveld. Hjemmelaget har vært svake sålangt denne sesongen, og det bør være gode muligheter for Chris Hughton´s menn å reise hjem med poeng fra øst-London.


Kick off: Kl.18.30 Lørdag 23. Oktober

Newcastle har nok en gang vært gjenstand for avisoverskrifter denne uken, etter et slagsmål som innvolverte vår nummer ni Andy Carroll. Han må ikke bare belage seg på å møte i retten for en annen sak over helgen, men i tillegg skal han de neste tre månedene bo hjemme hos Kevin Nolan, som en følge av helgens opptrinn. Det vil si; dersom han ikke sitter i fengsel etter neste ukes rettsak. Det kan med andre ord være Carrolls siste Newcastle kamp for en stund, hvis han da får fornyet tillitt hos Chris Hughton. Nok om det og over til kampen. Newcastle har vist solid form på bortebane denne sesongen, og selv om det vil bli en tøff fight mot et West Ham lag i poengnød, så er muligheten for poeng absolutt tilstede. Newcastle har hatt defensive problemer den siste tiden og har sluppet inn ni mål på sine fire siste kamper. Det holder ikke til mye poeng i Premier League, men heldigvis for Newcastle er det seriens minst målfarlige lag som står på motsatt banehalvdel på lørdag. Kampen blir også et gjensyn med Kieron Dyer og Scott Parker, som også er kaptein for The Hammers. For Chris Hughton sin del er det også en spesiell kamp, han spilte nemlig to sesonger for West Ham på starten av 90-tallet.

Danny Simpson er klar for comeback.

Simpson returnerer

James Perch har hatt en svak start på Newcastle karrieren, men har pga skadeproblemer i forsvarsrekka blitt foretrukket fra start i samtlige åtte ligakamper sålangt. Etter alt å dømme får han ikke starte på lørdag, etter at han mildt sagt ble gjort til rundingsbøye av Charles N´Zogbia sist helg. Danny Simpson har etter fem måneders skademareritt endelig fått stablet seg på beina og har nå gjennomført tre kamper for reservelaget. Sannsynligvis får han sjansen på backen på lørdag. Mike Williamson har vist at han holder et brukbart Premier League nivå, men har ikke vært patent i de to siste kampene, og han skal være glad Sol Campbell ikke rekker kampen mot West Ham. Gledelige nyheter er at Steven Taylor er tilbake i full trening og at Steve Harper gjør fremgang og forventes tilbake om fire uker. Hatem Ben Arfa og Dan Gosling er langtidsskadd, mens Leon Best snart er tilbake i trening.

Trøbbel på Green Street

Sesongen har startet alt annet enn godt for West Ham. De har riktignok karret til seg seks poeng og har heng på lagene foran, men prestasjonene som er vist har vært kritikkverdige. Bakerst har Robert Green ikke fått revansjert seg fra VM-fiaskoen, og prestasjonene hans har vært alt annet enn stabile. Keeperen har flere gode sesonger bak seg i West Ham trøya og har sammen med Scott Parker vært lagets viktigste spillere. En annen som har startet sesongen trått er Carlton Cole. Mannen som var meget god i fjor, har enda ikke funnet veien til nettet denne sesongen. Det er med andre ord mye å rette på for Avram Grant. På skadelisten hos The Hammers er Thomas Hitzlsperger, Zavon Hines og stortalentet Jack Collison. Matthew Upson er også tvilsom til dette oppgjøret. Scott Parker har scoret 1/3-del av West Hams mål denne sesongen, og tiden vil vise om nok en ex-Newcastle spiller skal senke oss.

Kun ett tap på de fem siste

Det er sjelden Newcastle drar til en stadion i Premier League hvor de har god statistikk, men Boleyn Ground har definitivt ikke vært den værste arenaen for Newcastle de siste årene. Riktignok ble det tap sist gang lagene møttes i øst-London, men det er også det eneste tapet på lagenes fem siste møter i hovedstaden. For de som vil mimre litt, så er det bare å tenke tilbake på en desember-dag i 2006, hvor Michael Owen scoret hat-trick i en fantastisk 4-2 seier.

Joey Barton er klar for å knuse West Ham.


Watch out for

Joey Barton. Hadde en svak kamp mot Wigan, og vår midtbanestjerne vil slå tilbake med en god prestasjon mot West Ham.
– Scott Parker. Er lagets klart beste spiller og vi kan forvente oss en tøff kamp mellom han og Joey Barton på midten.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Barton, Tiote, Jonas; Nolan; Ameobi

Dommer: Chris Foy

Kampen sendes direkte på TV2 PL1.

Diskuter kampen  forumet her.

You must be logged in to post a comment Login