Preview: Newcastle-Wigan

Oppdatert: 14. October 2010

Chris Hughton sine menn har to strake tap bak seg, og kan risikere å havne under streken etter helgens kamper om det ikke blir poeng på Lørdag.

Kick off: 16.00 Lørdag 16.10

Ikke bare har Newcastle tapt sine to siste kamper, de har også tapt sine to siste hjemmekamper og det mot svak motstand. Derfor er presset på Newcastlespillerene foran denne kampen, og dette kan være den første av mange matchballer for et Newcastlelag som jager 40 poeng i årets Premier League.

Guthrie kan være tilbake

Skadesituasjonen i Newcastle pleier som regel aldri å være spesielt hyggelig lesning, og denne uken er intet unntak. Hatem Ben Arfa er som kjent ute i lang tid med benbrudd. Steve Harper og Dan Gosling er fortsatt et stykke unna, mens Leon Best og

Tim Krul har gjort en god jobb i Steve Harpers skadefravær.

Steven Taylor nærmerer seg comeback. Danny Simpson er endelig tilbake, men pga manglende pre-season trening, så holdes han fortsatt ute av førstelaget enda. Sannsynligvis spiller han sin første kamp for sesongen mot Arsenal i Carling Cup om snaue to uker. Danny Guthrie kan være i lørdagens tropp og vil være et hyggelig gjensyn for fansen som ikke har sett synet av han siden pre-season kampene. Fabricio Coloccini måtte av banen med en lyskestrekk mot City, og det er enda litt tidlig å si om han spiller lørdagens oppgjør. Newcastle har heldigvis hatt få spillere i aksjon for sine landslag den siste uken, og i første elleveren er det kun Tim Krul og Cheick Tiote som har representert sine landslag.
Insomnia is back

Joe Kinnear omtalte Charles N´Zogbia som “insomnia”, franskmannen ble rasende, han havnet i slåsskamp med Andy Carroll – og vips så ville N´Zogbia forlate Newcastle til fordel for en storklubb. Zog pratet om en overgang til blant annet Arsenal, men endte opp i storklubben Wigan Athletic istedet. Det skal sies at dette er en mann Newcastle-laget skal passe seg for på Lørdag, da han er deres klart beste spiller. Wigan har tidligere Newcastlespiller Gary Caldwell på skadelisten, mens hans bror Steve kan gjøre sin Premier League debut for Wigan på lørdag. Tom Cleverley som er på lån fra Manchester United, er på vei tilbake fra en skade og rekker sannsynligvis kampen.

En berg og dalbane

Wigan har hatt noen skrekkelige resultater denne sesongen, men de har også vist at de er et lag man skal ta på alvor. De startet sesongen med to tap og 0-10 i målforskjell, før de reiste til White Hart Lane og tok med seg tre poeng i den tredje runden. Forhåpentligvis har Chris Hughton kontroll på hva hans spillere skal gjøre når klokka blir fire på Lørdag. Dette er et lag vi skal slå hjemme og ferdig med det.

Aldri tapt mot Wigan i Premier League på St. James Park

Newcastle har en fin statistikk hjemme mot Wigan med tre seiere og en uavgjort på de fire møtene mellom lagene på St. James Park. Shola Ameobi ble matchvinner mot The Latics i 2006/07 og på lørdag kan han være mannen som avgjør kampen til Newcastles fordel.

Watch out for

– Jonas Gutierrez. Var fantastisk mot City og er sannsynligvis en av de første navnene som spikres opp på tavla foran lørdagens kamp. Er han like god som sist, så scorer han hat-trick mot Wigan.
– Ingen. Skribenten satser på enveiskjøring i dette oppgjøret.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Perch, Williamson, Campbell, Jose Enrique; R.Taylor, Barton, Tiote, Jonas; Nolan; Carroll

Dommer: Mark Halsey

Kampen ser du på TV2sumo eller Altibox.

Diskuter kamper her

You must be logged in to post a comment Login