Preview: West Bromwich – Newcastle

Oppdatert: 02. December 2010

Newcastle er uten seier på sine fire siste kamper, og møter et West Brom lag som er høyt oppe etter forrige helgs seier mot Everton.
Kick off: 14.30, Søndag 5. Desember

Barton tilbake
Newcastle har hatt en tung periode siden den fantastiske seieren mot Arsenal på Emirates i starten av November. Tre hjemmekamper og en bortekamp mot Bolton har blitt til fattige to poeng. Lyspunktet i det hele er naturligvis forrige helgs 1-1 kamp mot Chelsea. Det var en god prestasjon av Chris Hughtons menn, og ikke minst viktig for selvtillitten når vi nå går inn i det tøffe desember-programmet. Joey Barton som har vært suspendert de siste tre kampene er tilbake

Joey Barton is back.

denne helgen og ventes å gå rett inn på laget. Coloccini og Williamson er fortsatt suspendert, hvilket betyr at Sol Campbell og Steven Taylor fortsetter i midtforsvaret. Dan Gosling, Hatem Ben Arfa, Ryan Taylor og Steve Harper utgjør skadelisten, men sistnevnte forventes å være tilbake om to uker. Vår kaptein Kevin Nolan måtte stå over sist grunnet en ankelskade han har slitt med den siste tiden, han står mest sannsynlig også over kampen mot WBA for å kunne være bedre rustet til det tøffe kampprogrammet som ventes i desember.

To strake hjemmetap for Baggies
Selv om Roberto Di Matteo sitt lag fikk en solid opptur med 4-1 borte mot Everton, så har den siste tiden vært tøff for Birmingham klubben. De sto siste hjemmekampene har begge endt med tap, og i midtuken tapte de også kvartfinalen i ligacupen mot Ipswich Town. Riktignok gjorde West Brom ni forandringer på laget mot Ipswich fra det laget som slo Everton. Yousoff Mulumbu er suspendert foran søndagens kamp etter å ha blitt utvist mot Everton, mens Jonas Olsson er den eneste WBA spilleren på skadelisten.

Newcastle = West Brom
Begge lag står med 19 poeng foran denne runden, begge lagene har vunnet fem kamper, spilt fire uavgjort, og tapt seks kamper. Grunnen til at Newcastle innehar niende plassen på tabellen er at vi har bedre målforskjell enn søndagens værter. Ikke nok med at lagene har en lik statistikk på tabellen sålangt denne sesongen, utrolig nok har West Brom i likhet med Newcastle vunnet på Emirates og Goodison, mens de også slo Mackems hjemme på The Hawthorns. For de som har glemt eller fortrengt forrige sesong, så var West Brom og Newcastle de to klart beste lagene i fjorårets Coca Cola Championship. Newcastle tok førsteplassen med West Brom på en like klar andreplass. Innbyrdes møttes lagene faktisk tre ganger forrige sesong. Ingen av de ble vunnet av Newcastle. I ligaen ble det 1-1 på The Hawthorns, mens oppgjøret på St. James Park endte 2-2. Den tredje kampen mellom lagene forrige sesong var i fa-cupens fjerde runde hvor det ble en 4-2 seier til West Bromwich hjemme på The Hawthorns. I ligasammenheng har derimot West Bromwich borte betydd poeng. Newcastle har aldri tapt en Premier League kamp på The Hawthorns. Til og med i den begredelige nedrykkssesongen ble det seier mot West Bromwich borte.

Watch out for

– Jerome Thomas. Har hatt enkeltkamper av høy klasse denne sesongen, og har han dagen så kan han skape mye hodebry langs sin venstrekant.

– Joey Barton. Er endelig tilbake. Vi har savnet dødballene, innleggene, kreativiteten, galskapen, innsatsen og smilet til Joey.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Campbell, S.Taylor, Jose Enrique; Routledge, Barton, Tiote, Jonas; Ameobi, Carroll

Dommer: Mike Dean

Kampen vises direkte på Tv2 PL1.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login