Preview: Chelsea (h)

Oppdatert: 26. November 2010

Newcastle tar imot Chelsea på SJP søndag ettermiddag etter tre svake forestillinger på rad. Sistnevnte leder ligaen, men har også slitt mye i det siste. Få siste nytt før oppgjøret her!

Vi må tilbake til sjokkseieren på Emirates da Newcastle slo Arsenal i starten av november for å finne sist Hughtons menn tok tre poeng. Etter det har det blitt skuffende tap mot Blackburn (1-2) og Bolton (1-5), i tillegg til et mediokert 0-0-resultat hjemme mot Fulham. Laget ligger nå på en 10. plass med 18 poeng på 14 kamper. Det er fire poeng ned til Wigan som ligger på 18. plass under nedrykksstreken.

Skader og suspensjoner
Dessverre er det mange forfall til denne kampen. Hele tre spillere (Barton, Williamson og Coloccini) er ute som følge av albuer, slag og nedskallinger på fotballbanen. Harper, Ryan Taylor, Ben Arfa og Dan Gosling er fortsatt ute med skader. Hughton må med andre ord komponere et nytt midtforsvar, og det forventes at Campbell og Steven Taylor tar stopperplassene. Det er imidlertid usikkert hvem som spiller på høyrevingen, ettersom verken Guthrie eller Routledge har vist gode takter denne sesongen. Vi tror på følgende lag:

PS! I en avstemming her på newutd.no sier nærmere 60 % at de er skeptiske til kamptreningen til Taylor og Campbell, mens 30 % sier at paret definitivt kan gå inn og gjøre en god jobb i forsvaret. 234 personer deltok i voten.

Chelsea i “krise”
Det skal mye til å være i krise når man leder Premier League etter 14 runder. Men med Chelseas enorme forventningspress kan man i det minste si at tingene ikke er som de skal på “brua”, ettersom laget har skuffet stort i det siste. De regjerende ligamesterne har nemlig tre tap på de fire siste hjemlige kampene. Sist ble det 0-1-tap borte mot Birmingham, i en kamp vertenes keeper Foster sto som en levende vegg. Også i Champions League slet londonerne fælt med å slå det svake laget Zilina fra Slovakia, som faktisk ledet til pause på Stamford Bridge.

Skadesituasjonen er heller ikke ønskelig for de blå. Både John Terry og Frank Lampard er usikre, mens Benayoun er langtidsskadet. I tillegg er Essien suspendert.

Jevn innbyrdes statistikk
Newcastle har Chelsea har like mange seiere på SJP siden årtusenskiftet. På ni oppgjør er statusen 3-3-3. Etter at Chelsea ble kjøpt opp av styrtrike Abramovic, har imidlertid The Magpies slitt med å slå søndagens motstander. De to siste kampene har begge endt med 0-2-tap.

TV-info
Kampen starter klokken 14.30 på søndag og vises naturligvis på TV2 HD PL. Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login