Preview: Birmingham (b)

Oppdatert: 18. December 2010

Newcastle tar turen til “the second city” hvor Alan Pardew sine menn møter et hjemmesterkt Birmingham lag.

Kick off: 16.00 Lørdag 18.Desember

Alan Pardew har nå jobbet med sine nye spillere i overkant av en uke, og etter den overbevisende seieren mot Liverpool har vår nye manager også fått arbeidsro på Tyneside. Kaptein Kevin Nolan og Joey Barton var svært toneangivende da de var tilbake etter sine skader sist helg, og foran helgens kamp er også Mike Williamson og Fabricio Coloccini klare for spill etter at begge har sonet sine karantener.

Sol Campbell har vært småskadet denne uken og det er tvilsom om veteranen blir med til Birmingham. Shola Ameobi er også tvilsom etter å ha spilt småskadet gjennom flere uker, og med Nile Ranger sitt glimrende innhopp mot Liverpool vil 19-åringen være høyaktuell til en startplass. En 19-åring og en 21-åring på startplass på topp er det ikke hver dag man ser i Premier League, men det er langtifra skadeproblemer som gjør at disse to ungguttene får spilletid om dagen. Det er to glimrende unge spillere som begge har gått gradene klubben.

På stopperplass gjenstår det å se om Steven Taylor beholder plassen etter å ha levert solide prestasjoner i de tre siste kampene. Colo og Williamson var gode i de 14 første kampene, og de vil begge være vanskelige å komme utenom når laget setter opp lørdag ettermiddag. Alan Pardew har også antydet i pressen at Tim Krul får fortsette i mål etter en solid høst mellom stengene. Det vil i så måte være veldig rettferdig ovenfor den unge hollenderen som på ingen måte har spilt seg ut av laget. Dermed tyder det på at Krul fortsetter i mål til han spiller seg ut av laget, noe det ikke tyder på når man ser 22-åringen ose av selvtillitt hver helg.

Birmingham hadde en svært god fjorårssesong i Premier League, men har slitt mer denne sesongen. Spesielt borte har de vært svake, men hjemme på St.Andrews er de et svært vanskelig lag å slå. Forrige måned kunne de blant annet innkassere tre poeng mot regjerende ligamester Chelsea. Alex McLeish har bygget et solid lag med en blanding av rutinerte spillere og sultne unggutter. Heldigvis for Newcastle er to av deres stjerner skadet og uaktuelle til helgens oppgjør. Aleksander Hleb og James McFadden er begge skadet. Dagens Birmingham lag består også av to tidligere Newcastle spillere. Både Stephen Carr og Lee Bowyer er vanligvis fast inventar hos Alex McLeish.

Newcastle har en forholdsvis god statistikk borte mot Birmingham, hvor vi aldri har tapt i Premier League sammenheng. Dog har det blitt kun en seier, mens fire kamper har endt uavgjort uavgjort.

One to watch:
– Cameron Jerome. Har slitt noe med skader denne sesongen, men er en stor, sterk og rask spiss som er vanskelig å håndtere når han har dagen.
– Joey Barton. Er i sitt livs form, og preger fotballkamper på en måte bare store fotballspillere klarer.

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul; Simpson, Coloccini, Taylor, Jose Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez; Ranger, Carroll.

Dommer: Mike Dean

Kampen vises direkete på Tv2 PL 2

You must be logged in to post a comment Login