Preview: West Bromwich Albion

Oppdatert: 28. November 2017

To av de svakeste formlagene i Premier League møtes til en ekstrem viktig dyst tirsdag kveld. Lag nummer 17 møter laget på delt 19.plass på formtabellen (5 siste kampene), og en eventuelt vinner på Hawthorns vil potensielt gjøre et greit byks på tabellen.

Rafa Benitez og hans mannskap har etter en god start, virkelig fått kjenne på virkeligheten i Premier League. Mange lag har fått merke “black november”, og med 3 tap og 1-8 på 3 kamper, har årets nest siste måned virkelig skapt hodebry på Tyneside.

West Bromwich Albion begynte sesongen med to 1-0 seiere, mot henholdsvis Bournemouth og Burnley, før de tre neste kampene bydde på to uavgjorte og et tap. Etter det har det blitt tre uavgjorte og 5 tap, og kun 1p på de siste fem.

Managerløse West Brom har det samme problemet som Newcastle United. De slipper inn relativt lite mål, tabellplassering i betraktning, men scorer desto færre. 10-19 i målforskjell på sine første 13 kamper viser hvor skoen trykker. Men som med Newcastle, 11-17 i målforskjell, må man velge om man skal gå for defensiv trygghet, eller prøve å skape mål.
Rafa Benitez nevnte på pressekonferansen mandag det han kalte “teppe-teorien”; skal man dekke hodet fryser man på tærne, og motsatt. I overført betydning vil det si at man må enten bestemme seg for å tette igjen bak, eller sende folk fremover for å score mål.

West Bromwich Albion

Tony Pulis fikk som kjent sparken 20. november, og caretaker og tidligere Newcastle-spiller (24 kamper og 1 mål i 1984-85) Gary Megson ledet the Baggies til uavgjort borte mot Spurs sist kamp. Et solid resultat, men det er jo ikke uvanlig at spillerne får en opptur etter at manageren får sparken. Gary Megson har vært trener for mot Newcastle 7 ganger tidligere, noe som har resultert i 3-2-3 med klubbene West Brom og Bolton. Forrige gang var i 2009, og Bolton vant 1-0 på Reebok Stadium.
Ryktene ville ha det til at den gamle Newcastle-manageren Alan Pardew kunne møte oss på motsatt trenerbenk denne kampen. Og selv om ting tyder på at han i hvert fall er en het kandidat til jobben, kommer nok denne kampen for tidlig for den tidligere Crystal Palace-spilleren.

Av sine 10 nettkjenninger, er 3 av de involverte i målene utilgjengelige til denne kampen. Det er Chris Brunt (leggskade – 1 assist), Nazer Chadli (hamstring – 1 scoring), og James Morrison (akillesskade – 1 scoring), i tillegg til at Craig Dawson er ute med en kneskade.
Men Salomon Rondon er tilgjengelig, og scoret sitt andre ligamål for sesongen etter bare 4 minutter mot Spurs sist. Et beist i boksen, og midtstopperne Clark og Lejeune vil få nok å hanskes med når innleggene mot den venezuelanske kraftspissen!

Newcastle United

Rafa Benitez viste fightingspirit og tok spillerne sine i forsvar på mandagens pressekonferanse. Amerikanske DeAndre Yedlin har fått litt tyn i det siste, og spesielt etter lørdagens kamp mot Watford. Benitez sa at høyrebacken spilte mot to veldig gode spillere som virkelig hadde dagen sin, men spørsmålet er om de ikke fikk det litt for enkelt. Om man skal legge skylden på amerikaneren, eller manglende hjelp fra høyrekanten eller de sentralt på midtbanen er en annen diskusjon. Overalt var det en svak kamp av de 14 som spilte, selv om starten virket noe lovende.

Paul Dummet ble forrige uke meldt klar til Watford-kampen, men var ikke med i kamptroppen. Han har vært ute i over 3 måneder med en hamstringskade, og det er ikke unaturlig at man tar det pent i starten. PhyisoRoom melder at han er ute også i morgen, men kan være tilbake til helga mot Chelsea. Også Jamaal Lascelles (ankelskade) og Christian Atsu (lårskade) meldes å først være tilbake i helga.
En som kan være med fra start igjen, er spanske Mikel Merino. Han kom innpå som innbytter sist, men klarte ikke å bidra til en snuoperasjon. Men med tanke på den manglende kreativiteten og det tilsynelatende planløse offensive spillet, skriker laget etter spanjolen. Benitez er ikke kjent med å ta noen risiko med spillerne, men vi får håpe playmakeren er tilbake fra start tirsdag.

Mangelen på mål har ført til taktikkendring fra den spanske manageren, og det blir interessant å se hvordan han velger å sette opp laget i morgen. Både Joselu og Dwight Gayle har fått tillit i de to siste kampene, og Gayle har scoret et mål. Benitez har forsvart landsmannen Joselu, og fortalt at han er veldig fornøyd med bidraget i det oppbyggende spillet. Men mangelen på scoringer fra den tidligere Stoke-mannen har ført til en del murring både blant fans og media. Flere roper på serbiske Mitrovic, men skulle Benitez holde på 4-4-2 også mot West Brom, er det sannsynligvis Joselu og Gayle som starter.
Og selv om Benitez er ganske stor fan av rotasjon av spillertroppen, har det vært lite frivillig rotering i det siste. Jesus Gamez og Chancel Mbemba var begge på benken sist, og kunne kanskje ha vist hva de kan.

Viktig kamp blir det uansett for begge lag, og dessverre må norske fans høre kampen på radio, via nufc.co.uk.

Dommer

Mannen som skal kontrollere hendelsene på Hawthorns er Lee Probert fra Wiltshire. Det er første gang han dømmer Newcastle denne sesongen, men dømte oss sist i omkampen i FA-cupen mot Birmingham i januar. Han dømte også bortekampen mot Burton i desember i fjor, begge endte med seier.

(I skrivende stund er det ikke klart om kampen sendes på utenlandske tv-kanaler, men i vårt forum legges det ut stream hvis det dukker opp en)

You must be logged in to post a comment Login