Preview: Watford

Oppdatert: 25. November 2017

Newcastle prøver å gjøre slutt på rekken med tap lørdag ettermiddag, da Watford kommer på besøk på St. James’ Park. 3 tap på rad nå, og Rafa Benitez må prøve å finne vinnerformelen igjen.

Kun 4 poeng og 3 plasser skiller Newcastle og Watford før lørdagens kamp. Watford har akkurat endt en rekke med 3 tap på rad, de slo nemlig et West Ham i mild krise hjemme sist. Newcastle på sin side har tapt 3 på rad etter hjemmeseieren mot Crystal Palace i oktober, men er fortsatt Premier Leagues 9. beste hjemmelag. Watford er PLs 5. beste bortelag.

Newcastle United

Etter en ganske svak kamp på Old Trafford sist, må Benitez og Newcastle ha hatt fokus på defensive dødballer og luftdueller. De to første målene var dueller inne i femmeter-feltet, og assisten til scoring nummer 3 var også en tapt duell i samme område.
Newcastle var alle andre plasser enn de skulle være, og var stort sett for sent ute til alt. Savnet av kaptein Lascelles var tydelig, både i luftrommet og på organiseringen, og Benitez må nok være svært skuffet over utførelsen av kampen. For den relativt kyniske spanjolen er meget dyktig på defensiv struktur og organisering, så det er nok noe som har blitt terpet på til helgens kamp.

Og selv om han fortsatt vil savne både Jamaal Lascelles og Christian Atsu, så vil han nok glede seg stort over at venstreback Paul Dummet (hamstring) og Mikel Merino (rygg) kan være tilbake. Dummet har vært skadet siden åpningskampen mot Spurs i midten av august, og spanske Merino fikk seg en smell i seieren over Crystal Palace (kanskje han kan være nøkkelen i denne kampen).

Rafa Benitez tok en stor sjanse sist uke mot Manchester United. Han gikk fra sin vante 4-2-3-1, og valgte to rene spisser i 4-4-2. Det er i beste fall dristig når man spiller på Old Trafford, og resultatet ble at den sentrale midtbanen ble både for svak og i undertall. Så selv om motstanderne her ikke har samme kvalitet, er det trolig at han går tilbake til sin vante formasjon. Det blir også spekulert i at Dwight Gayle får sjansen på topp, og at den spanske manageren har mistet tilliten til landsmannen Joselu. Mitrovic må fortsatt jobbe hardt og vente på muligheten.

Watford

En 8.plass til tross, det hersker litt uro i Watford-leiren for tiden. Manager Marco Silva har fått masse skryt siden han kom til England og Hull i januar i år. Etter at Hull rykket ned, forlot han klubben til fordel for Watford.
Men nå ryktes at portugiseren er på flyttefot igjen. Managerstolen i Everton står for tiden ledig, og han er en het kandidat til å ta over de blå fra Liverpool. Men uansett hva som skjer i fremtiden, leder han The Hornets ut på St. James’ Park lørdag.

Som nevnt er Watford et av de bedre bortelagene i serien. De vant sine første 3 bortekamper (Bournemouth, Southampton og Swansea), før det ble uavgjort mot West Bromwich, og de to siste har endt med tap (Chelsea og Everton). De har utrolig nok scoret 2 mål i alle sine bortekamper denne sesongen!
11 av de 21 målene Watford har sluppet inn denne sesongen har kommet fra dødballer, og seks av de igjen er hjørnespark. Det vil nok Benitez & Co ha bitt seg merke i.

Richarlison er en spiller mange har bitt seg merke i denne sesongen, og med god grunn. Han innehar både stor fart og styrke, og ser ut til å passe meget godt i Premier League. Han har gjort sakene sine så bra på den korte tiden i Watford (kjøpt i sommer), at større klubber har begynt å vurdere bud i januar.
Og han topper de mange statistikker i Watford; antall mål (5), skudd (43), taklinger (25), og luftdueller vunnet (47). Han er også på andreplass på assist-lista (2), bare en assist bak Jose Holebas (3).

En annen spiller som alltid utgjør en trussel er Troy Deeney, men han er heldigvis suspendert. Marco Silva mangler også Isaac Success, Nathaniel Chalobah, Craig Cathcart (alle med kneskader), og Younes Kaboul (hamstring).
Men han får mest sannsynlig tilbake Kiko Femina, som dermed sørger for at vår gamle høyreback Daryl Janmaat må finne seg en plass på benken.

Dommer

Lørdagens dommer er Chris Kavanagh fra Lancashire. Det er første kampen han dømmer Newcastle i denne sesongen, men han dømte oss 5 ganger i Championship i fjor. Villa 1-1 borte, 2-1 borte mot Preston og Brentford, 2-2 mot Bristol City hjemme, og 1-1 mot Leeds hjemme. Felles for alle disse kampene, var at det var dramatikk på slutten.
Villa – hjemmelaget scoret i det 88. minuttet.
Preston – hjemmelaget reduserte i det 90. minuttet.
Brentford – 10 min tillagt tid.
Bristol City – hjemmelaget scoret i det 82. minuttet.
Leeds – bortelaget scoret 6 minutter på overtid.

Så får vi bare håpe at noe eventuell dramatikk faller i hjemmelagets favør lørdag!

 

Kampen sendes ikke på norsk TV, men vil være mulig å høre på radio på nufc.co.uk.
Stream skal også være mulig å finne, da følgende utenlandske tv-kanaler sender kampen:

104 HD mio Singapore
Astro SuperSport 1 (Malaysia)
beIN Sports Arabia 8 HD
beIN Sports Connect Arabia
Canal+ Online (Poland)
Digiturk Play
DIRECTV Sports Caribbean
DIRECTV Sports New Zealand
DIRECTV Sports South America
Flow Sports App
Hotstar (India)
LeTV Sports (Hong Kong)
NBC Sports (USA)
Optus Sport (Australia)
QQ Sports Live (China)
Sky HD (Mexico)
SportsNavi Live (Japan)
TSN (Canada)
Watch ESPN Brazil

You must be logged in to post a comment Login