Preview: Chelsea

Oppdatert: 01. December 2017

Selv om Newcastle kun klarte uavgjort på The Hawthorns gikk de flest andre resultater i Newcastles favør i midtuken, men denne gangen drar de svarthvite til i London for å bryne seg på en klubb som for alvor snuser på de edleste medaljene. Etter 14 kamper er det hele 19 poeng som skiller lagene og det er forventet at de regjernede mestrene skal vinne denne kampen greit.

Chelsea tar imot Newcastle i tidligkampen på  lørdag og det blir samtidig et gjensyn med sin tidligere manager Rafael Benitez.

Chelsea forlenget rekken av kamper uten tap til 5 onsdag kveld med en sliteseier hjemme mot Swansea. Det var forvetnet at dette skulle bli “grei” skuring, men etter at en rasende Antonio Conte ble sendt på tribunen var det forsvarsspiller Rudiger som utgjorde forskjellen mellom lagene. Han vil likevel være fornøyd over at de blå har holdt nullen i fire av de siste fem.

På den andre siden venter Newcastle, som på høydramatisk vis, og ved hjelp av bakenden til Johnny Evans, klarte å sette en stopper på sin tapsrekke borte mot WBA. Etter å ha ligget under 2-0 kjempet Newcastle seg tilbake og tok over kontrollen i kampen de siste 20 minuttene.  Benitezs gutter har nå kun én seier på sine siste 9, og den kom etter en Merino-scoring på corner hjemme mot Crystal Palace i Oktober. Eneste borteseier denne sesongen var mot Swansea, hvor det også måtte et hjørneskaprk til for “The Magpies” skulle ta med seg tre poeng. Og tenk at vi var allergiske mot dødball-scoringer en lang periode.

Lagnyheter:

Chelsea:

Eden Hazard startet onsdagens kamp på benken, men alt tilsier at den lille magikeren er i Contes XI når lagene løper ut på Stamford Bridge rundt klokken 13.25 imorgen. Victor Moses er enda nærmere et comeback etter skade og starter trolig. Det samme gjør nok også Andreas Christensen. Dansken har gjort sakene sine svært bra så langt og er en stor del av grunnen til at David Luiz linkes bort til andre klubber.

Twitter-geniet Michy Batshuayi kan rekke en benkplass, etter å ha kommet tilbake fra en ankelskade.

Newcastle:

Benitez gjorde fem endringer før torsdagens kamp mot WBA, hvor Jonjo Shelvey, Rob Elliott, Javi Manquillo, Dwight Gayle og Mo Diame ble henvist til benken. Det er mer enn høyt sannsnylig at minst to av disse er returnerer i denne kampen – hvor Jonjo Shelvey den heteste kandidaten til å være blant de elleve utvalgte.

Tidligere Chelsea-spiller Christian Atsu er forventet å bli hjemme i Newcastle, det samme er Jamaal Lascelles og Paul Dummett.

Den spanske angriperen Joselu har ikke utnyttet mulighetene sine godt den siste tiden og det tette kampprogrammet kan tyde på at “fanfavoritten” Aleksandar Mitrovic får sjansen fra start. Den høyreiste serberen har uttalt sin misnøye den siste tiden og selv om han poengterer sin kjærlighet til klubben, så må han ha jevnt med spilletid.

TV

TV2 Premium 13.30

You must be logged in to post a comment Login