Preview: Manchester United

Oppdatert: 18. November 2017

Landslagspausen er over, og Rafa Benitez tar med seg troppen vestover til Manchester. De røde djevlene har fått en liten boost i form av spillere tilbake fra skade, men Newcastle må klare seg uten 3 spillere lørdag.

Lørdagens kamp er ikke bare en kamp mellom to lag som har en spennende historie seg i mellom, men også to managere med en interessant fortid.
Både Jose Mourinho og Rafa Benitez har vunnet store titler i sine karrierer, har trent en del av de samme klubbene, og hatt sin offentlige diskusjoner.

Benitez etterfulgte Mourinho i både Inter og Real Madrid, og sistnevnte beskyldte Rafa for å ødelegge det laget som vant Champions League i 2010. Benitez var også caretaker i Chelsea, og vant Europa League i 2013. En del skitsnakk og kritikk har blitt sendt til og fra begge leirer, men nå kan det virke som om stridsøksa er begravd.
Jose Mourinho sa på pressekonferansen fredag:

Jeg tror ikke rivaliseringen var med Rafa. Jeg føler rivaliseringen handlet mer om klubbene (Liverpool og Chelsea), enn det handlet om oss. Vi er managere fra samme generasjon, vi kom til England samme sesong, og vi har begge hatt suksess i europeiske turneringer.
Ikke mange managere har vunnet både Champions League og Europa League, men vi to har klart det.

Rivalisering skjer i kamper mellom store klubber som Chelsea og Liverpool, men jeg respekterer han, karrieren hans og talentet hans. Jeg håper han gjør det samme

Disse to managerne har møtt hverandre 16 ganger, og Mourinho har kommet ut som seierherre flest ganger med 7 seire. Men dette blir det første møtet mellom Rafa og Jose på 10 år.

Manchester United

Mourinhos røde djevler kommer til kampen med litt skrantende form. Om det er høstforkjølelsen som tatt spillerne vites ikke, men etter en meget sterk og solid start på sesongen har ting gått litt tråere i det siste. På de siste 5 kampene, står de med bare 7 poeng. Et tap borte mot Huddersfield, og en svak kamp på Anfield som de skrapet med seg ett poeng fra, gjorde at kritikerne til den portugisiske manageren fikk vann på mølla.
En sterk hjemmeseier over Tottenham stilnet kritikerne litt, men nok et tap sist runde mot Chelsea gjør at de røde fra Manchester befinner seg 8p bak de lyseblå fra samme by.

Som nevnt tidligere har Man Utd fått tilbake tre viktige spillere; Marcos Rojo, Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic. Mourinho har sagt at alle kan figurere i helgas kamp, og det vil utvilsomt være til glede for alle fans.
Men Phil Jones (lår) og Michael Carrick (legg) er ute av kampen.

Newcastle United

Formen til Newcastle er ikke så mye verre, men med tanke på de neste kampene er det litt urovekkende. 5 poeng på de siste 5 kampene er ikke bra nok, spesielt når man ser på hvordan og mot hvem poengtapene har kommet. 0-1 mot Burnley og Bournemouth, samt en liten kollaps mot Southampton som resulterte i “bare” 1 poeng, forteller alle om hvor problemet er som størst for Rafa Benitez; spissplassen.
Vi har ikke klart å funnet noen spesiell oppskrift det å score mål, og det ser ut til å prege spillet. Muligheten er der, men ingen til å sette sjansene. Joselu får kritikk for for manglende avslutningsevner, mens både Dwight Gayle og spesielt Aleksandar Mitrovic blir ropt på fra fansen. Ingen av de nyter spesiell stor tillit fra sin manager, og det betyr at Joselu etter all sannsynlighet starter kampen på topp. Selv om kampen nok passer hurtige Gayle bedre, og Mitrovic nok en gang scoret for Serbia i landslagspausen.

Det var ikke mange ukene siden skadelisten til Newcastle var urovekkende kort. Kun Paul Dummet (hamstring) befant seg på den listen, etter at Massadio Haidara hadde gjenopptatt normal trening. Nå har også Dummet begynt med vanlig trening igjen, og kan være tilgjengelig lørdag.
Men alle som følger Newcastle, og har gjort det de siste 15 årene, vet at det til enhver tid må være noen som er skadet. Det er like sikkert som tyngdekraften. Mikel Merino har vært ute med en ryggskade helt siden han ble matchvinner mot Crystal Palace i oktober, og er fortsatt noen uker unna en retur. Jamaal Lascelles fikk et stygt overtråkk i ankelen mot Bournemouth sist, og sliter fortsatt med den skaden, og Christian Atsu sliter med en sår muskel. De tre står helt sikkert over kampen lørdag, men ingenting tyder på at det blir langvarige skader.
Kampen vises på TV2 Sport Premium og Sumo kl.18:30

 

You must be logged in to post a comment Login