Preview: Watford – Newcastle

Oppdatert: 23. January 2016

Sist Newcastle gjestet Vicarage Road, endte det med tap og cup-exit. Lørdag er det tid for revansje.

Tid: 23. januar kl. 16.00

Sted: Vicarage Road

Dommer: Andre Marriner

Det er imidlertid ikke bare cup-kampen som skal revansjeres. Da lagene møttes på St. James’ Park i september, endte det i likhet med i FA-cupen med 2-1-tap for Newcastle. Med andre ord er det Watford som går til avspark med det psykiske overtaket i lørdagens kamp.

Newcastle har likevel hatt en opptur de siste to serierundene. Etter en nervepirrende 3-3-kamp mot Manchester United, overbeviste hjemmelaget alle da West Ham ble slått 2-1 hjemme i forrige runde, godt hjulpet av nysignerte Jonjo Shelvey. Og selv om Mitrovic har slitt med å finne nettmaskene, har andre spillere tatt steget opp og sørget for nettkjenninger de siste kampene. Perez har vært den mest markante, og spissen står med scoringer i fire av Newcastles fem seiere denne sesongen.

Ett mål kan være nok

Skulle imidlertid Mitrovic’ måltørke stoppe lørdag, vil en enkelt scoring kunne være nok til å sikre tre poeng hvis man ser på Watfords statistikk på hjemmebane. The Hornets har nemlig tapt samtlige ligakamper på hjemmebane så lenge de har sluppet inn ett eller flere mål.

Men Newcastle skal ikke rette fokuset kun mot motstanderens mål. På motsatt banehalvdel herjer nemlig Odion Ighalo, som så langt har levert seks mål på sine siste seks ligakamper på Vicarage Road. Ighalo herjet også da lagene møttes på St. James’ Park i september, og bør være godt kjent for Coloccini fra den gang. En annen spiller Newcastle skal holde øynene åpne for, er Nordin Amrabat som kom fra Malaga tidligere denne uken.

Press på hjemmelaget

Til tross for to seiere i inneværende oppgjør, er det likevel et Watford som kjenner på presset når de møter nedrykkstruede Newcastle. Laget står med fire strake tap og fem ligakamper uten seier, og kjemper for å bevare æren. Med kun ett poeng siden nyttår, kan det vise seg å være en vanskelig oppgave, men det er ingen tvil om at laget ønsker seg en seier. De har nemlig ikke tapt fem strake seriekamper siden oktober 1999.

Med andre ord skal Newcastle få kjempe hardt for poengene. Ikke minst med tanke på at kun Manchester United (sju) har holdt buret rent hjemme flere ganger enn Watford (seks) denne sesongen. Og ett mål kan vise seg å være nok også for hjemmelaget. For Newcastle har tapt sine tre siste bortekamper nettopp 1-0.

Taylor vender tilbake

Skademarerittet til Newcastle har fortsatt i 2016, etter å ha ligget på toppen av skadestatistikken i ligaen før nyttår. Nytt siden sist er at Paul Dummett (hamstring) trolig ikke stiller til start, selv om dette er usikkert. Skulle forsvareren klare å komme seg, vil det bety hans Premier League-kamp nummer 50. Siem de Jong (øyeskade), Vernon Anita (hamstring), Papiss Cisse (lyskeskade), Kevin Mbabu, Gabriel Obertan, Massadio Haidara og Mike Williamson er på sin side definitivt ute. Det åpner ifølge McClaren for en retur til troppen for en rutinert forsvarer.

– Steven Taylor vil være med i troppen og sannsynligvis på benken. Vi er i en vanskelig situasjon med tanke på dekning på alle posisjoner, men vi vil finne en løsning, sier McClaren i et intervju før kampen.

I tillegg til skadene vil Tiote ikke være med i troppen, ettersom ivorianeren prøver å få i havn en overgang til Kina.

Trolig startoppstilling for Watford: Gomes; Nyom, Britos, Cathcart, Ake; Capoue, Watson; Behrami, Deeney, Jurado; Ighalo

Trolig startoppstilling for Newcastle: Elliott; Janmaat, Coloccini, Mbemba, Dummett; Shelvey, Colback; Sissoko, Perez, Wijnaldum; Mitrovic

You must be logged in to post a comment Login