Før kampen: Everton – Newcastle

Oppdatert: 03. February 2016

Det kan bli debutantenes aften, når Newcastle tar turen til Liverpool og Goodison Park.

Når: 3. februar kl. 20.45

Hvor: Goodison Park

Dommer:  Craig Pawson

Overgangsvinduet er stengt, og fire nye spillere er på plass i Newcastle. Dette inkludert Shelvey og Saivet som allerede har fått prøvd seg i den svarte og hvite trøya. Onsdag kveld venter knallhard motstand, når Everton står på motsatt banehalvdel. Hjemmelaget har kun tapt en av sine siste åtte ligakamper mot de svarte og hvitkledde. Likevel har ikke de The Toffees lyktes med å vinne på Goodison Park siden 21. november. Det kan med andre ord være gode muligheter for poeng onsdag kveld.

Og poeng er det ingen tvil om at bortelaget trenger. Newcastle ligger i skrivende stund på en 18. plass, og det begynner å bli et gap mellom nedrykkslagene og plassene oppover på tabellen. Med to poeng opp til trygg grunn og fem opp til Swanseas 16. plass, er det på tide at McClaren får sving på tingene. Spørsmålet er blant annet om Townsend kan være en brikke i det spillet eller om vingen ikke er i god nok form grunnet lite kamptrening.

Les også: – Derfor gikk vi for to engelskmenn

I mangelen av nettkjenninger fra Mitrovic er også Doumbia hentet inn. Hvis spissens visum kommer i orden, kan også han få sin debut onsdag kveld. Med andre ord kan samtlige av de fire spillerne som ble hentet inn i januarvinduet få sin sjanse.

Statistisk svakt

Det er vanskelig å komme utenom at det er hjemmelaget som har tallene på sin side fra de tidligere oppgjørene. Everton har vunnet fem av de seks siste kampene mot Newcastle, inkludert de to siste. Som om ikke det var nok – bortelaget har kun vunnet ett av de 12 siste oppgjørene på Goodison Park, og har ikke klart å få ballen i mål i tre av de fire siste kampene mot de blåkledde.

Men The Toffees har vist at de kan svikte, og særlig hjemme. Som nevnt har laget vunnet hjemme siden 21. november. De har i tillegg kun vunnet tre av sine 14 siste hjemmekamper i serien.

Spilleren Newcastles forsvar vil få sitt svare strev med å passe på, blir ikke uventet Lukaku. Spissen har levert varene mot the Magpies, med fem mål og fire målgivende på de sju siste oppgjørene.

Måltørke

Newcastle sliter ikke bare med å vinne kamper, men også med å score mål. De to faktorene henger ikke overraskende tett sammen, og sju mål på 17 ligakamper skremmer ikke vannet av mange motstandere. Det hjelper heller ikke at keeper Elliot har plukket ballen ut av nettet i de siste åtte kampene.

Med tap i 14 av de 17 siste bortekampene er det vanskelig å skulle se det snu på Goodison. Men med Evertons svake hjemmestatistikk er det langt ifra umulig å reise hjem igjen med minst ett poeng i lomma.

Tre nye fra start?

Listen over utilgjengelige spillere vil ingen ende ta denne sesongen. Ikke at det er noe nytt, men det skal likevel ikke glemmes når motgangen er som verst.

Obertan, de Jong, Krul, Anita, Cisse, Haidara, Mbabu og Tiote er alle ute med skade. I tillegg må Colback trolig stå over, og nevnte Doumbia sliter med å få papirmølla til å gå raskt nok og visumet i orden.

For hjemmelaget ser det bedre ut, selv om Mirallas, Besic, Browning og Hibbert alle er ute og Tim Howard trolig ikke blir klar.

Trolig lagoppstilling: Elliot; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett; Saivet, Shelvey; Townsend Wijnaldum, Sissoko; Mitrovic

You must be logged in to post a comment Login