Preview: VFL Wolsburg

Oppdatert: 01. August 2017

Det ble tap for tyske Mainz på lørdag, men på onsdag får Rafa Benitez og hans mannskap muligheten mot nok et Bundesliga-lag. Da står nemlig VfL Wolfsburg på andre banehalvdel på Volkswagen Arena.

Newcastle kommer altså til Tyskland for andre gang på under en uke, og møter sannsynligvis sin tøffeste motstander så langt.
Selv om Wolfsburg nesten rykket ned til 2. Bundesliga forrige sesong, vil nok Andries Jonker og hans mannskap sikte mye høyere enn kvalifiseringsplass kommende sesong. Og onsdagens kamp kan gi begge lag en god pekepinn på hvor de står, henholdsvis 1,5 og 2,5 uke før seriestart.

 

Wolfsburg

Nederlandske Jonker tok over for Valerien Ismael i februar 2017, i et håp om å snu den synkende skuta. Det klarte han dårlig, men ble reddet av play-off mot Eintracht Braunschweig.
Sommeren har blitt brukt godt, selv om motstanden har vært av den typen de skal slå. Så langt har de kun spilt bortekamper, og har slått FC Rapperswil-Jona (2-0), Hansa Rostock (1-0), Dynamo Dresden (4-3) og Fulham (3-0). Deres eneste tap i sommer kom mot FC Winterthur, et lag som spiller på nest høyeste nivå i Sveits.

Så langt kan det tyde på at Jonker har hatt fokus på å tette igjen et forsvar som slapp inn 52 mål på 34 kamper i fjorårets Bundesliga. Amerikanske John Anthony Brooks ble hentet fra Herta Berlin for €17 millioner kroner, og Ignacio Camacho ble kjøpt fra Malaga for €15 mill. Men også offensivt har de forsterket, med to 19-åringer i Nany Landra Dimata fra Oostende i Belgia for €10 mill, og Kaylen Hinds fra Arsenal for en ukjent sum.

Newcastle

I stedet for å bli i Tyskland etter tapet for Mainz, dro Newcastle hjem til Tyneside etter lørdagens kamp. Det betyr at det kan bli en del endringer fra troppen og laget som var involvert i helgen.
Lite trolig er det at DeAndre Yedlin spiller, da han ble byttet ut før halvtimen var spilt med en føling i hamstringen.
Jamaal Lascelles skal visstnok være tilbake i trening igjen etter en liten kneskade, men det er sannsynlig at heller ikke han spiller denne kampen.

Tidligere møter

NUFC har aldri spilt en offisiell kamp mot Wolfsburg, men kom veldig nære i Intertoto-cupen i 2001, men de tapte mot franske Troyes, som vi møtte i neste runde. Men har derimot en treningskamp mot de, i 1965. Året etter opprykket. Da vant Newcastle 3-1, etter scoringer av Willie Penman (2) og Bobby Cummings.

 

Wolfsburg er en litt annerledes klubb i Tyskland. I en divisjon hvor 50+1 regelen står ekstremt sterkt, står blant annet Wolfsburg for “unntaket som bekrefter regelen”. Regelen går ut på at medlemmene i klubben skal bestemme, og skal forhindre at eksterne investorer skal komme inn å bestemme for mye. Unntak gjøres hvis en person eller et selskap har finansiert en klubb i særdeles stor grad i over 20 år. De får da lov til å eie en kontrollerende andel i klubben. Og siden VFL Wolfsburg vokste ut av et idrettslag for de ansatte i Volkswagen, med støtte av bilselskapet, kan VW ha eierskap i klubben allikevel.

 

Kampen sendes på TV2 Sport Premium kl.16:00, og kan diskuteres her.

You must be logged in to post a comment Login