Preview: Tottenham Hotspur

Oppdatert: 10. August 2017

Endelig er Premier League i gang igjen, og Newcastle åpner sesongen som de avsluttet den forrige i Premier League; hjemme mot Tottenham.

 

Ventetiden er omsider over, og medaljekandidaten Tottenham Hotspur står på motsatt side på St. James’ Park søndag formiddag. Et Spurs-lag som må sies å være svekket per dags dato, sammenlignet med laget som kom på andreplass i fjor.

 

Newcastle United

Sommeren i Newcastle har vært fylt med en blanding av glede, optimisme og skuffelse. Gleden av å være tilbake i det gjeve selskapet i engelsk fotball, forsiktige optimister som følge av å endelig ha en dyktig og anerkjent manager fra starten av sesongen, men også skuffelse på grunn av liten suksess i overgangsvinduet. Mange har uttrykt skepsis ved de som har kommet inn, at det ikke er nok kvalitet i laget til en lang og hard sesong i Premier League, og at laget trenger forsterkninger. Spesielt er nok en spiss som kan score 15-20 mål høyt på lista til de fleste supporterne (og Rafa Benitez). Nå er ikke vinduet over enda, så mye kan enda skje.

Dwight Gayle (hamstring) er tvilsom for hjemmelaget, mens Jamie Sterry (lysk) og DeAndre Yedlin (hamstring) er ute.
Ellers så er laget nokså skadefritt, og trolig er laget følgende:

Elliot
Manquillo – Lejeune – Clark – Dummet
Shelvey – Hayden
Ritchie – Perez – Atsu
Mitrovic

Tottenham Hotspur

Lite har skjedd for Pochetino’s menn i sommer, bortsett fra salget av Kyle Walker for £50mill. Høyrebacken gikk til Manchester City, og har ikke blitt erstattet. Faktisk så har ikke Tottenham brukt et eneste pund på overgangsmarkedet så langt.

Tottenham har bare spilt 4 treningskamper i sommer, noe som har resultert i 2 tap og 2 uavgjort. Men det er mot betraktelig bedre motstand enn hva Newcastle har møtt. Juventus (2-0) og Paris Saint-Germain (4-2) ble slått, mens tapene kom mot Roma (2-3) og Manchester City (0-3).

Skadesituasjonen ser litt annerledes ut hos de hvite fra nord-London. Son Heung-min (brudd i armen), Danny Rose (leddbåndsskade) og Eric Lamela (hofte) er definitivt ute, mens Kieran Trippier (ankel) og Victor Wanyama (kne) er tvilsomme.

Trolig lagoppstilling for Spurs:

Lloris
Walker-Peters – Alderweireld – Vertonghen – Davies
Dembélé – Dier
Sissoko – Alli – Eriksen
Kane

 

På de 10 siste kampene i Premier League, er statistikken 5-1-4, med 14-20 til fordel Tottenham i målprotokollen.

Som nevnt ble forrige kamp mellom disse to vår siste kamp i Premier League før fjorårssesongen i Championship. Hjemme på St. James’ Park knuste Newcastle et noe umotivert Tottenham 5-1. Mitrovic ble utvist på stillingen 2-1 etter 67 minutter, men hadde allerede notert seg for en assist og en scoring. Faktisk har serberen to scoringer og to assists på sine 2 kamper mot Spurs. Opprettholder han statistikken i disse kampene på søndag? Diskuter her!

You must be logged in to post a comment Login