Før kampen: NUFC – Sheffield Wednesday

Oppdatert: 24. December 2016

Newcastle tar imot formlaget Sheffield Wednesday på selveste Boxing Day. Gjestene stortrives på fotballens festdag.

Dato: Mandag 26. desember
Kampstart: Kl. 20:45 på St. James’ Park
Dommer: Paul Tierney

Nøkkelspiller returnerer
Newcastle må definitivt klare seg uten Aarons og Gamez, mens det meste tyder på at Colback og Hanley fremdeles er utilgjengelige. Shelvey mister kampen som følge av FAs sanksjon – han soner sin første, av totalt fem kamper, på Boxing Day. Elliot skal være disponibel, men det er tvilsomt at Benitez kommer til å haste med å bruke keeperen.

Sheffield Wednesday har den siste tiden hatt et stort antall spillere utilgjengelige. Men trener Carlos Carvalhal har gitt uttrykk for at de fleste vil være disponibel til møtet med Newcastle. Om man tar på seg The Owls-brillene, er det godt nytt at nøkkelspiller Fernando Forestieri er tilbake igjen, etter å ha sonet tre kamper på sidelinjen. På den annen side er målvante Gary Hooper fremdeles ute med en skade – samme skjebne lider spisskollega Marco Marias.

Kiearan Lee og Barry Bannan er rekker sannsynligvis kampen, ifølge treneren. Høyrebacken Jack Hunt mistet kampen mot Rotherham som følge av sykdom, og han bør derfor rekke Newcastle-kampen. Trioen med Premier League-erfaring, Will Buckley (Sunderland), Almen Abdi (Watford) og Urby Emanuelson (Fulham) synes å være særs usikre.

To formlag
Mens Newcastle er helt i tet med 49 poeng, innehar Sheffield Wednesday sjetteplassen med sine 37 poeng. Det gir The Owls, for øyeblikket, den siste playoffplassen. Forrige sesong endte med nettopp sjette plass for gjestene. Mandagens verter har fire seiere på de siste fem kampene, og bare ett tap på de siste seks. Wednesday har holdt nullen i tre av de siste fem kampene. Til sammenligning har Newcastle tre seiere på rappen, og totalt elleve seiere på de siste 13 kampene. The Mapgies har holdt nullen i totalt ti seriekamper. Ergo er det to lag i form som møtes til dyst!

Carlos Carvahal har virkelig fått fart på Sheffield Wednesday. Portugiseren som også har trent lag som Sporting CP og Besiktas, ledet Wednesdays til klubbens beste sesong på 16 år forrige sesong. Det var trenerens debutsesong. Mandagens motstander har store ambisjoner, og har satt seg som mål å sikre opprykket innen neste sesong er omme.

Det blir et ublidt møte med Newcastles Diame for Carlos Carvalhal og Co. Det var nemlig senegaleserens scoring som sørget for at Hull sikret opprykket på Sheffield Wednesday bekostning, da lagene møttes i playoffinalen.

Innbyrdes oppgjør
Sist gang lagene møttes, var forrige sesong. Da ble Newcastle slått ut av ligacupens tredje runde, etter 0-1 på hjemmebane. På hjemmebane har Newcastle bra tak på mandagens gjester. Sist gang lagene spilte i samme divisjon, vant Newcastle 1-0 på hjemmebane. På bortebane endte det 2-2 – på selveste Boxing Day! Siden Premier League ble stiftet har Newcastle på hjemmebane vunnet seks kamper, mens to tap er fasiten mot Wednesday. Én kamp har endt med poengdeling. På de siste seks ligaoppgjørene lagene imellom, er Newcastle ubeseiret (3-3-0).

På de siste 14 Boxing Day-oppgjørene, har Newcastle vunnet kun to (!) kamper, mens ni av dem har endt med tap. Sist seier kom mot Stoke i 2013 (5-1), mens den andre kom i 2011 mot Bolton (2-0). Statistikken tilsier at Sheffield Wednesday er mer selvsikre på den store fotballdagen. Mandagens verter er nemlig ubeseiret på de siste fire oppgjørene (3-1-0) på denne dagen, og har holdt nullen i samtlige.

Anledning til å speide
Viktige Fernando Forestieri er disponibel igjen, etter å ha mistet de tre siste kampene som følge av suspensjon. Den argentinsk-italienske fotballspilleren har tre mål på sine siste tre kamper. Totalt er det blitt seks scoringer og to målgivende pasninger på 18 ligakamper hittil. Forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og leverte 15 mål og syv assists på 36 ligakamper. Spilleren imponerte såpass, at han havnet under radaren til flere større klubber i sommer. Deriblant Newcastle. Kanskje forsøker Newcastle seg på ny i januar, hvis spilleren imponerer på mandag. Newcastle er på jakt etter en kreativ midtbanespiller, samt en ny kantspiller. Forestieri bør derfor være et godt alternativ for Rafa. Spilleren som primært opptrer bak spissen, er klubbens toppscorer – sammen med Sunderland-kjenningen Steven Fletcher.

Ivoriansk comeback?
Benitez er tvunget til å gjøre minst én endring på startelleveren, som følge av Shelveys karantene. Ettersom kampen synes å komme for tidlig for Colback, synes valget å stå mellom Anita, Tiote og Diame. Anita er ikke blitt brukt sentralt i banen denne sesongen, og Diame har til gode å spille i en dypere posisjon for Newcastle. Det mest nærliggende kan derfor være at vi får et gjensyn med rutinerte Tiote. Benitez uttalte på pressekonferansen at ivorianerens skjebne er uavklart, og at midtbaneankeret er den eneste som muligens blir solgt i løpet av overgangsvinduet. Men spanjolen la til at han er fornøyd med Tiotes prestasjoner på treningsfeltet. Tiote har i det siste fått tildelt plass på innbytterbenken, men fikk ikke sitte der forrige serierunde. Det kan på den annen side tyde på at Anita foretrekkes. Som det har vært denne sesongen, vil det være et dødt løp mellom nederlenderen og Yedlin om høyrebackplassen.
Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Tiote, Hayden – Ritchie, Diame, Gouffran – Gayle

You must be logged in to post a comment Login